Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Φωτιά στην Κορινθία: Πολύ δύσκολη η κατάσταση – Ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 – Νέα εκκένωση οικισμών

 Φωτιά στην Κορινθία: Πολύ δύσκολη η κατάσταση – Ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 – Νέα εκκένωση οικισμών 

Πολύ δύσκολη, όπως όλα δείχνουν, είναι η κατάσταση με τη μεγάλη φωτιά που καίει για σχεδόν 24 ώρες στην Κορινθία, με τρεις νέους οικισμούς να εκκενώνονται νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.

Λίγο μετά τις 20:30 ενεργοποιήθηκε εκ νέου το 112, μέσω του οποίου συστήθηκε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα. 

Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων σχετικά με την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας και λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Το βράδυ της Πέμπτης απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι από την Κοκκιναρέα Μεγάρων, καθώς υπάρχει ο φόβος των Αρχών για επέκταση της πυρκαγιάς.

Οι φλόγες έφτασαν μέσα τον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε εσπευσμένα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι και δόθηκε εντολή να επέμβει ο στρατός για να απεγκλωβιστούν άτομα με αναπηρίες.

Η πυρκαγιά ήταν τόσο δυνατή που δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία αύριο στα Μέγαρα θα παραμείνουν κλειστά.