Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Δ.Τ. Παρέμβαση Ψυχογιού για να αποτραπεί το κλείσιμο της τρ. Πειραιώς στη Νεμέα

https://i0.wp.com/korinthia.net.gr/wp-content/uploads/2020/06/%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%96%CE%91-%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%A9%CE%A3.jpg?fit=704%2C470&ssl=1 

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσε, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου,Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, με ευκαιρία αντίστοιχής επιστολής του Δημάρχου Νεμέας η οποία επισυνάπτεται στην Αναφορά, ζητώντας να αποτραπεί το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Νεμέα, που θα είναι καταστροφικό για την ευρύτερη περιοχή. 

Ο κος Ψυχογιός επισημαίνει στην Αναφορά του πως μια τέτοια προοπτική θα δυσχεράνει ιδιαίτερα τις εμπορικές συναλλαγές των πολιτών τόσο της Κορινθίας, όσο και ορισμένων της δυτικής Αργολίδας, αλλά θα επιφέρει οικονομικό μαρασμό στην περιοχή και ιδιαίτερα σε όσους παραγωγούς και επιχειρηματίες ασχολούνται με την οινοποιία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση για κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερομε την απαξίωση και υποστελέχωση των ΕΛΤΑ, αλλά και το κλείσιμο σημαντικών υπηρεσιών για την καθημερινότητα, την κάλυψη βασικών αναγκών και την ποιότητα ζωής στο Δήμο Νεμέας.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι σε αντίστοιχη περίπτωση το 2018, όταν είχε προταθεί το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι και την Γκούρα, με παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των συναρμόδιων Υπουργείων, είχε αποτραπεί αυτή η εξέλιξη και είχε εξασφαλιστεί η λειτουργία της Τράπεζας συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας για την εξυπηρέτηση των νευραλγικών αυτών περιοχών.

Τονίζεται τέλος ότι η Τράπεζα Πειραιώς, ως διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας, έχει -και θα πρέπει να έχει- και κοινωνικό ρόλο απέναντι στον αγροτικό κόσμο αλλά και το σύνολο των τοπικών κοινωνιών.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.

Αθήνα,25-05-2021

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών

 

  Θέμα:  «Καταστροφικό το ενδεχόμενο κλεισίματος του υποκαταστήματοςΤράπεζας Πειραιώς Νεμέας για την ευρύτερη περιοχή»

 

Με την παρούσα Αναφορά, σας καταθέτουμε τηνμε α.π. 2608/25-5-2021επιστολήτου Δημάρχου Νεμέας κου Κωνσταντίνου Φρούσιου,μέσω της οποίας αιτείται από τον κ. Υπουργό να παρέμβει ώστε να μην υλοποιηθεί το φημολογούμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Το εν λόγω υποκατάστημα εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες τόσο από την ενδοχώρα και τα ορεινά χωριά του Νομού Κορινθίας,αλλά και του Νομού Αργολίδας, καθώς είναι το μοναδικό αστικό κέντρο σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων.

Ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος, το οποίο έρχεται μετά από την σημαντική μείωση του προσωπικού των ΕΛΤΑ, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα και στην τοπική οικονομία καθώς πολλοί αγρότες και επιχειρηματίες που ασχολούνται με την παραγωγή κρασιού θα αντιμετωπίσουν δυσχέρειες με τις εμπορικές τους συναλλαγές.

Με την κατάθεση της παρούσας Αναφοράς καλείται ο κος Υπουργός να αποτρέψει τον περαιτέρω οικονομικό μαρασμό της ευρύτερης περιοχής.

 

 

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

 

Συν(1):  Επιστολή του Δήμαρχου Νεμέας προς τον Υπουργό Οικονομικών

 

Ο καταθέτων βουλευτής

Ψυχογιός Γεώργιος