Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Αλλάζει όλο το δίκτυο φωτισμού στο δήμο Κορινθίων

  

Στο έργο της αλλαγής και της αναβάθμισης του δικτύου φωτισμού του δήμου Κορινθίων, αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Βασίλης Νανόπουλος. Όπως τόνισε πρόκειται για ένα δίκτυο 22.000 φωτιστικών σωμάτων.

«Είναι ένα έργο που το είχαμε υποσχεθεί και μετά την χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου προχωρούμε στην υλοποίηση του”, είπε ο Δήμαρχος και τόνισε: “Αλλάζουμε το δίκτυο φωτισμού, αντικαθιστούμε με 22.000 νέους υψηλής ποιότητας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης λαμπτήρες, παρέχοντας αναβαθμισμένο φωτισμό στους δημότες, μειώνοντας το κόστος κατανάλωσης και βεβαίως ελαχιστοποιώντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα».

Ο Βασίλης Νανόπουλος, επιχειρηματολόγησε για την ωφέλεια του έργου, τόσο για τα οικονομικά του δήμου, όσο και για αυτά των κατοίκων, μέσω της μείωσης των δημοτικών τελών, επισημαίνοντας: «Ο Δήμος μόνο να ωφεληθεί έχει από αυτήν την διαδικασία. Έδωσα την διαβεβαίωση και στο δημοτικό συμβούλιο πως δεν θα υπογράψω καμία σύμβαση, εάν ο δήμος δεν έχει πιστώσεις. Δυο τουλάχιστον προσφορές και όφελος τουλάχιστον 20% από την εξοικονόμηση κόστους. Εκείνο που πρέπει όλοι να κατανοήσουν είναι πως ο δήμος δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, τουναντίον έχει να ωφεληθεί και στην ποιότητα φωτισμού και στην ταχεία αντικατάσταση των λαμπτήρων, υποχρέωση του ιδιώτη είναι σε 72 ώρες να έχει γίνει η αντικατάσταση. Οι δημότες θα δουν την ωφέλεια και στα δημοτικά τέλη με την μείωση τους».