Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Ένας Ευρωστίνιος ο Φάνης Χριστοδούλου Προσωρινός πρόεδρος στην ΕΟΚ μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση

  ΕΟΚ: Εξελέγη προσωρινός πρόεδρος ο Χριστοδούλου

Συγκροτήθηκε το Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, με νέο πρόεδρο τον Φάνη Χριστοδούλου, που θα οδηγήσει την Ομοσπονδία στις εκλογές.

Ο παλαίμαχος Ευρωστίνιος παίκτης, παίρνει το χρίσμα, έχοντας την στήριξη των δυο εκ των τριών υποψήφιων προέδρων της ομοσπονδίας, Παναγιώτη Φασούλα και Βαγγέλη Λιόλιου , οι οποίοι συμφώνησαν να προχωρήσουν μαζί μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία της διοίκησης του πρωτοδικείου.

Έτσι, στην διαδικασία που συνεχίστηκε μετά την επεισοδιακή διακοπή το μεσημέρι, τα προσωρινά μέλη του ΔΣ που πρόσκεινται στην πλευρά τους, ψήφισαν για πρόεδρο τον Φάνη Χριστοδούλου, με την ψηφοφορία να τελειώνει με 9-1.

Από την συνέχιση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, απείχε ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος πρωτοδικείου, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά και τα μέλη του ΔΣ που πρόσκεινται σε αυτόν.

Εκτιμάται  πως ο 82χρονος παράγοντας, είχε διακόψει την προηγούμενη ψηφοφορία που έγινε μέσω διαδικτύου, καθώς θεωρούσε πως δεν έπρεπε να ψηφίσει ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης, ο οποίος αντικατέστησε ως αναπληρωματικό μέλος τον παραιτηθέντα την τελευταία στιγμή, Νίκο Φιλίππου.

Ο Νίκος Φιλίππου που παραιτήθηκε λίγες ώρες πριν το Διοικητικό Συμβούλιο της προσωρινής διοίκησης, έχει έμμισθη θέση, ως εργαζόμενος, επί σειρά ετών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) με πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, είναι κουμπάρος με τον υποψήφιο για την προεδρία της ΕΟΚ Παναγιώτη Φασούλα, ενώ για την προσωρινή διοίκηση προτάθηκε από τον υποψήφιο για την προεδρία της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο.

Ο κ. Καλαϊτζάκης θα ψήφιζε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τον Φάνη Χριστοδούλου, κάτι που θα σήμανε την ήττα του κ. Βασιλακόπουλου.

Επόμενη κίνηση της νέας διοίκησης, είναι να καταθέσει την νέα σύσταση αύριο το πρωί στο Πρωτοδικείο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα προσβάλει την ψηφοφορία ως παράνομη, κάτι που αν γίνει δεκτό, θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες για τις εκλογές.

Πρόεδρος του νέου ΔΣ θα είναι ο Φάνης Χριστοδούλου, πρώτος Αντιπρόεδρος ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, δεύτερος ο Νίκος Νικολόπουλος, Γενικός Γραμματέας ο Ευθύμης Ρεντζιάς και Ταμίας ο Μπάμπης Μαρκάκης.