Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Άθικτη από τη μεγάλη φωτιά σε εκκλησία της Γαβαλούς η εικόνα της Παναγιάς – Εκτεταμένες ζημιές στον ναό

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής έλαβε χώρα στη Γαβαλού  Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς για φωτιά που ξέσπασε στον ναό.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και από τον τοπικό πυροσβεστικό σταθμό της Γαβαλούς και χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών η φωτιά κατασβέστηκε πριν επεκταθεί στα κελιά του μοναστηριού.

Παρόλα αυτά, οι ζημιές που υπέστη ο ναός ήταν αρκετές, αφού αλλοιώθηκαν τοιχογραφίες και κάηκαν αρκετά αντικείμενα που βρισκόντουσαν εντός της εκκλησίας.

Η θετικότερη είδηση είναι ότι άθικτη από την φωτιά παρέμεινε η εικόνα της Παναγίας που αποτελεί το πολυτιμότερο κειμήλιο που φυλάσσεται στο μοναστήρι, σύμφωνα με το karvasaras.gr.

Σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, εικάζεται ότι αυτή προκλήθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα εντός του ναού και σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση της Πυροσβεστικής.

Πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στην επόμενη μέρα και συγκεκριμένα στις εργασίες που θα ακολουθήσουν για την αποκατάσταση των ζημιών, με την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τον Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.