Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις

 







ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 5/4–11/4 2021









Αναζητώντας τη Φετινέ

Δευτέρα, 5/4 στις 23:00







Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Γελίζ Σουκρί (Κύπρος 2015). Η Πέμπε Μέντες, μια Κύπρια γεννημένη στην Αυ­στραλία, με την επανεγκατάστασή της στην Κύπρο αρχίζει την αναζήτηση της τύχης της αδελφής του παππού της, η οποία υποχρεώθηκε να παντρευτεί στα 14 χρόνια της έναν Παλαιστίνιο και να φύγει από την Κύπρο, χωρίς ποτέ έκτοτε  να δώσει σημεία ζωής. Η θλιβερή ιστορία της Φε­τινέ και περίπου άλλων 1.000 γυναικών από την τουρκο­κυπριακή κοινότητα της Κύπρου, οι οποίες αναγκάστηκαν να παντρευτούν σε νεαρή ηλικία.










Αϊνστάιν και Χόκινγκ (1/2)

Τρίτη, 6/4 στις 23:00








Ό Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν δύο από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ου αιώνα. Μέσα από το έργο τους έδωσαν απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα της φυσικής για τον χρόνο, τη βαρύτητα και τις μαύρες τρύπες, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβα­νόμαστε το σύμπαν.










Ιπποκράτειος Όρκος-Ορατόριο 

Τετάρτη, 7/4 στις 21:30








Συμφωνικό έργο του Θωμά Μπακαλάκου που παρουσιά­στηκε στο Ηρώδειο το 2001 και βασίζεται στον Όρκο του Ιπποκράτη. Το έργο προβάλλεται για να τιμήσει την Πα­γκόσμια Ημέρα Υγείας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ στον παρακάτω σύνδεσμο: www.youtube.com/ watch?v=8W89Quvtp2g









Το Περιστέρι

Τετάρτη, 7/4 στις 00:00








Τουρκική ταινία σε σκηνοθεσία του Μπανού Σιβασά με τους:  Ρουχί Σαχί, Ντεμέτ Γκενκ (2018). Μόνο στη στέ­γη του σπιτιού των γονιών του, πάνω από τα σοκάκια μιας παραγκούπολης στα Άδανα, με τα αγαπημένα του περιστέρια, μπορεί ο Γιουσούφ να βρει την ειρήνη και τον εαυτό του. Μέχρι που θα αναγκαστεί να αντιμετω­πίσει την σκληρή πραγματικότητα του κόσμου της ερ­γασίας και της φτωχογειτονιάς του.









Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 8/4 στις 23:00








Η Αλεξία Κουλούρη συζητά με εκπροσώπους των κομ­μάτων για το σχέδιο της Κυβέρνησης αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και την ελληνική οικονομία.










Η Κραυγή

Παρασκευή, 9/4 στις 22:00








Ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι με τους: Στιβ Κό­χραν, Αλίντα Βάλι, Μπέτσι Μπλερ, Γκαμπριέλα Παλό­τα (Ιταλία, 1957). Ο Άλντο έχει παράνομο δεσμό εδώ και πολλά χρόνια με την Ίρμα. Όταν όμως εκείνη πλη­ροφορείται το θάνατο του συζύγου της στην Αυστραλί­α, διώχνει από κοντά της τον Άλντο για χάρη ενός άλλου άνδρα. Συντριμμένος, ο Άλντο περιπλανιέται στην κοιλάδα του Πάδου, προσπαθώντας να βρει παρη­γοριά σε τρεις άλλες γυναίκες.









Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 10/4 στις 19:00







Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπα­μπινιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα, που ανα­δεικνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.









Άννα Καρίνα

Σάββατο, 10/4 στις 21:00







Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της Άννας Κα­ρίνα, της μούσας του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ και  βασικής εκπροσώπου του Γαλλικού Νέου Κύματος. Γλυκιά και μυστηριώδης, με υπέροχα μάτια, η Δανέζικης καταγω­γής Γαλλίδα ηθοποιός υπήρξε για πολλούς το πρόσωπο της Νουβέλ Βαγκ.










Η Νίκη της Σαμοθράκης

Σάββατο, 10/4 στις 23:00




Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώ­δη με τους: Θανάση Δενδρή, Σπύρο Σακκά, Δήμο Α­βδελιώδη (1990). Δύο αδέρφια από τη Σάμο ανοίγουν ένα σιδεράδικο στην Αθήνα. Απέναντί τους ανοίγει φα­νοποιείο ένας συντοπίτης τους από τη Σαμοθράκη. Μια εχθρότητα αναπτύσσεται γρήγορα ανάμεσά τους, η ο­ποία θα κληροδοτηθεί στα εγγόνια τους.
















Από Τόπο σε Τόπο: Δήμος Σοφάδων

Κυριακή, 11/4 στις 12:00




Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο δήμο Σοφάδων και την πλού­σια πολιτιστική του κληρονομιά. Συμμετέχει πλήθος μου­σικών και χορευτών. Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.










Ρόζι και Μούσα

Κυριακή, 11/4 στις 17:30








Βελγική ταινία σε σκηνοθεσία Ντοροτέε Βαν Ντεν Μπέργκε με τους: Σαβάνα Βανεντρίσε, Ρουθ Μπί­κμανς, Ιμάντ Μπόρχι (2018). Η Ρόζι και η μαμά της μετακομίζουν στην άλλη μεριά της πόλης. Στο και­νούργιο τους διαμέρισμα, η Ρόζι γνωρίζει τον Μούσα. Οι δυο τους θα αλωνίζουν στην ταράτσα του σπιτιού, αν και απαγορεύεται! Ο Μούσα υπόσχεται στη Ρόζι πως θα τη συνοδεύσει στην επίσκεψή της στον πατέρα της, ο οποίος είναι στη φυλακή. Η μόνη επιθυμία της Ρόζι είναι να ξαναφέρει κοντά τους γονείς της, αλλά η μαμά της, που δεν θέλει πια τίποτα από τον άντρα της, ερωτεύεται κάποιον άλλον.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία