Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Με 17 σφαίρες σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

 Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ 

Νεκρός έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, έχοντας – κατά πληροφορίες – δεχθεί τουλάχιστον 17 σφαίρες.

Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε στην οδό Ανίνου στον Άλιμο, όπου βρίσκεται το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα, έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι δράστες που ήταν δύο και επέβαιναν σε σκούτερ να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Την ενέδρα θανάτου φέρεται να να είχαν στήσει δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανάκι.


Όταν πέρασαν από δίπλα του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που ο δημοσιογράφος έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Θέμου Άννινου, οι δράστες τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι δράστες μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ήδη σπεύδουν στο συγκεκριμένο σημείο αξιωματικοί του τμήματος της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζήτησεις στην ευρύτερη περιοχή από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και άμεσης δράσης προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτα οχήματα – μοτοσυκλέτες που ενδεχομένως επιβαίνουν οι δράστες.

Παράλληλα, θα συλλέξουν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, κατοίκους απο την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρξαν ύποπτες κινήσεις που μπορεί να παραπέμπουν στους δράστες της δολοφονικής ενέδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος δημοσιογράφος δεν είχε θεωρήσει ότι υπήρχε απειλή για την ζωή του και έτσι δεν είχε ζητήσει αστυνομική προστασία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες. Είχε εργασθεί στην στον Ελεύθερο Τύπο, στην Απογευματινή,  στον ΑΝΤ1 και το Star, όπου το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν καθημερινά στην εκπομπή «Aλήθειες με τη Ζήνα» ,ενώ ήταν ιδιοκτήτης- διαχειριστής της ιστοσελίδας bloko.gr που ασχολείτο με αστυνομικά θέματα.. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Η Ελλάδα θρηνεί τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου.

Η πρώτη συνέβη στις 19 Ιουλίου του 2010, όταν εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Ήταν 5:30 τα ξημερώματα όταν οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι του θύματος, του Σωκράτη Γκιόλια και τον ειδοποίησαν να βγει, υποστηρίζοντας πως του κλέβουν το αυτοκίνητο.

Όταν ο 37χρονος βγήκε στο δρόμο, οι δράστες τον πυροβόλησαν 16 φορές από μικρή απόσταση.

Την ευθύνη για τη δολοφονία του ανέλαβε η «Σέχτα Επαναστατών».