Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1: Με τη σφραγίδα του Λιβάι Γκαρσία

 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1: Με τη σφραγίδα του Λιβάι Γκαρσία 

Ο πιο ποιοτικός παίκτης από όσους αγωνίστηκαν στο ΟΑΚΑ έβαλε τη σφραγίδα του στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό (1-1). Ο Λιβάι Γκαρσία έλυσε τον γόρδιο δεσμό για λογαριασμό των κιτρινόμαυρων που έβλεπαν να πηγαίνει στράφι η κατοχή της μπάλας που άγγιζε το 70%. Εν τέλει ο Γκαρσία στο 92' με κεφαλιά, απάντησε σε αυτήν του Φώτη Ιωαννίδη (36'), διαμόρφωσε το τελικό σκορ και κράτησε την ΑΕΚ στην τέταρτη θέση, πέντε βαθμούς πάνω από τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός που έφθασε πολύ κοντά στο να πάρει ένα τρίποντο που δεν άξιζε. Μόνο δύο ευκαιρίες είχαν σε όλο το ματς οι πράσινοι και σε μία εξ' αυτών σκόραραν. Όλο το παιχνίδι το έβγαλαν στο δικό τους μισό αμυνόμενοι, ενώ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Και πολύς ήταν ο πόντος με βάση την εικόνα του αγώνα, πολύ δύσκολα πια θα διεκδικήσουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι, που με βάση την πρόσφατη εικόνα τους δεν δείχνουν να το αξίζουν κιόλας.

36’: Ο Βιγιαφάνες άνοιξε δεξιά στον Καρλίτος που έκανε την κούρσα και τη σέντρα στην καρδιά της περιοχής. Εκεί ήρθε με φόρα ο Ιωαννίδης, κατανίκησε τον Βασιλαντωνόπουλο και με καρφωτή κεφαλιά «πήρε μέσα» τα χέρια του Τσιντώτα, χαμηλά στο κέντρο της εστίας (0-1).
92': Ο Μαχαίρας έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Γκαρσία με κεφαλιά αποό τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία διαμορφώνοντα το τελικό 1-1.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (69’ Κρίστισιτς), Γαλανόπουλος (79’ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (79’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (λ. τ. 34’ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Πούγγουρας, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (69’ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (90' Ενμπαγκοτό), Καρλίτος (69’ Μακέντα).

 

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης», κερδίζοντας με 1-0 τον Άρη και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, όπου ισοβαθμεί με την ομάδα του Μάντζιου (57 β.).

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και βρίσκεται στο +22 τόσο από τον ΠΑΟΚ όσο και από τον Άρη.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0
Άρης – ΠΑΟΚ 0-1
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1

Η βαθμολογία της Superleague:

1.Ολυμπιακός 79
2.ΠΑΟΚ 57
3.Άρης 57
4.ΑΕΚ 55
5.Παναθηναϊκός 50
6.Αστέρας Τρίπολης 44