Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Δευτέρα του Πάσχα!

XMA Header Image
Του Σπύρου Καραβά*

Δευτέρα του Πάσχα λοιπόν ανοίγει η εστίαση, το πιο “ζωντανό” κομμάτι της καθημερινότητας μας, εν μέσω αντιφατικών συναισθημάτων και κοινωνικής αναταραχής λόγω της πανδημίας.
Ο φόβος για την ανθρώπινη ύπαρξη που έχει επικρατήσει στις ηλικίες κυρίως άνω των 40 από τη μια και από την άλλη η “δίψα για ζωή” των νεότερων.
Το σύστημα υγείας που πιέζεται αφόρητα απέναντι στην Ελλάδα του φαγητού και του καφέ που στενάζει οικονομικά...
Φίλες και φίλοι
Οι παραπάνω διαχωρισμοί και διλήμματα είναι επί της ουσίας ψευδεπίγραφα. Τίποτα δεν μας χωρίζει ως γενιές και τίποτα δεν πρέπει να μας στερήσει την υγεία και την αισιοδοξία μας για το αύριο!
Το άνοιγμα της εστίασης με μέτρα και λογική, ατομική και κοινωνική ευθύνη και πάνω από όλα σεβασμό στον συνάνθρωπό μας, μετά το Πάσχα που ζούμε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, είναι η απαρχή μιας νέας μέρας για όλους μας!!!
Ως χώρα, ως Κορινθία και κυρίως ως Ξυλόκαστρο και Δερβένι, Τρίκαλα και Ζάχολη καθώς και τα υπόλοιπα χωριά μας, θα φορέσουμε τα γιορτινά μας, θα ανοίξουμε τις εκκλησίες μας και τα πανέμορφα καταστήματα μας, θα κρύψουμε κάτω από το χαλί τις ατέλειες μας και θα υποδεχθούμε λαμπεροί και αισιόδοξοι την Ανάσταση του Θεανθρώπου που μας διαφοροποιεί ως Χριστιανούς Ορθόδοξους και το πλήθος των επισκεπτών στον πανέμορφο τόπο μας που μας κατατάσσει πανηγυρικά στους ομορφότερους δήμους και τις ομορφότερες χώρες του κόσμου!!!
Καλή νέα αρχή στην εστίαση!
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!!
Δευτέρα του Πάσχα αλλάζουμε σελίδα!!!
 
* Ο Σπύρος Καραβάς είναι  Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής του Συνδυασμού "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.