Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Τι ισχύει σε Δημόσιο-ΟΤΑ στην απουσία για εμβολιασμό (Εγκύκλιος)

 

Στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε την 20η Απριλίου, δίνονται οδηγίες, μεταξύ άλλων, και για τη διευκόλυνση που δικαιούνται οι Υπάλληλοι, προκειμένου εντός ωραρίου να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο.

Να σημειωθεί ότι δεν ορίζονται συγκεκριμένες ώρες απουσίας, αλλά η χρονική διάρκεια θα κρίνεται ανά περίπτωση με τα κριτήρια που αναγράφει η Εγκύκλιος.

Ειδικότερα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, στην Ενότητα Γ.2 ορίζει τα κάτωθι: 

 

« Γ.2. ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Όσον αφορά τη διευκόλυνση των Υπαλλήλων που συμμετέχουν στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες Προσωπικού υποχρεούνται να διευκολύνουν τους Υπαλλήλους που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, προκειμένου να προσέλθουν σε εμβολιαστικό κέντρο, εφόσον τα ραντεβού αυτά πραγματοποιούνται εντός του ωραρίου εργασίας τους, επιτρέποντας την ολιγόωρη απουσία τους για το σκοπό αυτό.

Για τη διάρκεια της ολιγόωρης απουσίας λαμβάνεται υπόψη η ώρα του ραντεβού και ο χρόνος μετάβασης και επιστροφής από το εμβολιαστικό κέντρο.

Για το σκοπό αυτό προσκομίζεται στις αρμόδιες Υπηρεσίες αποδεικτικό για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο του προγραμματισμένου ραντεβού. » 

Η αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/156/οικ.6988/20.4.2021 Εγκύκλιος 

airetos.gr