Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Σήμερα η 5η αγωνιστική των playoff της Super League

  LIVE: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (21:30)

Τα Playoff της Super League συνεχίζονται σήμερα (21/4), με τη διεξαγωγή της πέμπτης αγωνιστικής. Τα ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός είναι εξαιρετικά πιθανό να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τα εισιτήρια του Europa ConferenceLeague της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Tο πρόγραμμα ανοίγει στο Φάληρο (17:15), με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. 

 Ο Ολυμπιακός πρώτα απ' όλα θέλει να τα αφήσει πίσω όλα όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ στην Τούμπα και να πάρει τη νίκη κόντρα στους Αρκάδες. Ο Πέδρο Μαρτίνς σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Άλλωστε την Κυριακή υποδέχεται την ΑΕΚ και φυσικά δεν πρόκειται να κάνει εκτεταμένο ροτέισον σε αυτό το παιχνίδι.

Στην προπόνηση της Τρίτης με την οποία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για τον με τον Αστέρα Τρίπολης ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην αναμέτρηση με τους Αρκάδες. Ο Πορτογάλος δεν έδειξε τι έχει στο μυαλό του, αλλά σίγουρα θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Ο Κένι Λαλά είναι ένας παίκτης που αναμένεται να τον δούμε να παίζει βασικός στον αγώνα με τους Αρκάδες. Ένα μήνα μετά την τελευταία του συμμετοχή ο Γάλλος αναμένεται να βρεθεί ξανά στην αρχική ενδεκάδα. Ο Καμαρά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην ενδεκάδα, ενώ από 'κει και πέρα παίκτες όπως ο Βρουσάι, ο Φορτούνης και ο Βαλμπουενά διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα.

Από την άλλη μεριά οι Αρκάδες στόχο έχουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στα play off.
Με απουσίες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Αστέρας Τρίπολης για τη δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ο τεχνικός της ομάδας της Τρίπολης, Μίλαν Ράσταβατς άφησε εκτός τους Καστάνιο, Μουνάφο, Σίτο, Καπίγια και Λουίς Φερνάντεθ. Οι τρεις πρώτοι για να πάρουν ανάσες και οι άλλοι δύο γιατί είναι τραυματίες. Ο Τζίμας είναι ξανά στα πλάνα του κόουτς. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Παπαδόπουλος, Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασυλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Αλβάρες, Χριστόπουλος, Βαλιέντε, Λεό Τιλίκα, Μπελόγκ, Ιγκλέσιας, Γκόμεζ, Τζίμας, Ριέρα, Κανελλόπουλος, Μπαράλες, Ρεγκίς, Αλί Μπαμπά.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (19:30), Άρης και ΠΑΟΚ θα ψάξουν τη νίκη που θα τους φέρει με το 1,5 πόδι στην Ευρώπη.
Με τον Μπρούνο Γκάμα θα παραταχθεί ο Άρης στο  ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Πορτογάλος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μπήκε στην αποστολή των «κίτρινων»

Την αποστολή των «κίτρινων» αποτελούν οι παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές: Κουέστα, Σιαμπάνης, Γκάμα, Γκαρσία, Σάκιτς, Μπερτόλιο, Ρόουζ, Σάσα, Μαντσίνι, Τζέγκο, Ματίγια, Γκάνεα, Σίλβα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μήτρογλου, Μάνος, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνης, Μαρμαρίδης.

Εκτός αυτής έμειναν ο τραυματίας Φελίπε και οι ανέτοιμοι Κάτσε, Μπεναλουάν, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό.

Μάλιστα, αν η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία περάσει νικηφόρα από το Χαριλάου και, λίγες ώρες μετά, η ΑΕΚ πάρει τη νίκη επί του «τριφυλλιού», τότε η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό καθώς Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα απέχουν οκτώ ολόκληρους βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. «Τελικός», λοιπόν, το ματς στο ΟΑΚΑ για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι στην προσπάθεια να μείνει ζωντανή για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Χωρίς κάποιο νέο πρόσωπο, σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, την περασμένη Κυριακή, η αποστολή της ΑΕΚ που ανακοίνωσε ο Μανόλο Χιμένεθ, και απαρτίζουν οι:Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μαχαίρας, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Ολιβέιρα, Κοσίδης.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των Play Off της SuperLeague:

17:15 Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης

19:30 «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης – ΠΑΟΚ

21:30 Ολυμπιακό Στάδιο, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός