Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ ΑΠΟ 16-03

 

Ξεκίνησαν στο Δήμο Βέλου – Βόχας από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας οι δωρεάν εξετάσεις γυναικών (μαστογραφία και τεστ Παπ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», στόχος του οποίου είναι η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Το πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υλοποιείται με την συνεργασία του εν λόγω δήμου, και οι εξετάσεις διενεργούνται χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η διενέργεια Τεστ Παπανικολάου στις γυναίκες ηλικίας πάνω από 25 χρόνων καθώς και μαστογραφίας επιπλέον στις γυναικών μεταξύ 40 και 70 χρόνων.

Ήδη η κινητή μονάδα του ΕΙΟ βρίσκεται από την Τρίτη 16 Μαρτίου στο Βέλο, στον χώρο της σχολής ΑΧΕΠΑΝΣ. Από τις 5 Απριλίου θα βρίσκεται στο Βραχάτι και από τις 10 Μαΐου στο Ζευγολατιό.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως και την Παρασκευή μεταξύ 8.30 π.μ. και 2.30 μ.μ. στα τηλέφωνα 27413 60601 και 664 και 27423 60333, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Στην έναρξη της λειτουργίας της κινητής μονάδας του ΕΙΟ στον Δήμο Βέλου – Βόχας παρέστησαν ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ο Εντεταλμένος για θέματα υγείας Περιφερειακός Σύμβουλος Αγγελος Χρονάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος και η Αντιδήμαρχος Μαρία Καλλίρη.

Τέλος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης, «ο Νομός Κορινθίας είναι ο πρώτος νομός που ξεκίνησε το πρόγραμμα και έχει αγκαλιασθεί από τις γυναίκες που συμμετείχαν. Έχει ήδη υλοποιηθεί στους Δήμους Κορινθίων, Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και Σικυωνίων. Εφ όσον η μετακίνηση και η πρόσβαση είναι δύσκολη τον τελευταίο χρόνο λόγο covid, η συνέπεια, η τήρηση των υγειονομικών κανόνων, η προθυμία του ανθρώπινου δυναμικού που συμμετέχει και η καλή συνεργασία με τους εκάστοτε Δήμους και Δημοτικά Συμβούλια, είναι αυτά που φέρουν για τους συμπολίτες μας τα καλύτερα αποτελέσματα»

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ