Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στον πάγο η Ελλάδα – Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στον πάγο η Ελλάδα – Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Ελλάδα με την κακοκαιρία «Μήδεια» να σαρώνει τη χώρα και τα χιόνια να φθάνουν έως και το Σύνταγμα, ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για ακόμα πιο ισχυρά φαινόμενα κατά τις βραδινές και πρωινές ώρες.

Σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων το τοπίο είναι λευκό, ενώ χιόνια πέφτουν στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια. Η κακοκαιρία πάντως έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε πολλά μέρη του οποίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες σε αρκετά σημεία.

Κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Πολιτική Προστασία αποφασίστηκε η απαγόρευση όλων των οχημάτων, από τις 19.00 σήμερα μέχρι τις 19.00 αύριο, καθώς, όπως ανέφερε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένονται ισχυρά φαινόμενα. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ΙΧ κινούνται προς το παρόν και θα γίνεται κάθε ώρα εκτίμηση της κατάστασης, ώστε αν χρειαστεί θα γίνει σταδιακά η διακοπή της κυκλοφορίας.

Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς αύριο στις 11:00 σε νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

Λόγω της χιονόπτωσης, όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων από τις 18:00 και στην επαρχιακή οδό Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας» προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Νωρίτερα είχαν κλείσει τα δύο από τα τρία ρεύματα της εθνικής οδού, ωστόσο δεδομένου ότι η χιονόπτωση αυτή την ώρα είναι ιδιαίτερα πυκνή και το οδόστρωμα καλύπτεται από χιόνι, κλείνει και το τρίτο.

Τα βαρέα οχήματα που κινούνται αυτή την ώρα στο εθνικό οδικό δίκτυο, σύμφωνα με το σχέδιο Βορέας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα μπουν σε παράδρομους και θα μείνουν ακινητοποιημένα μέχρι να τους επιτραπεί ξανά η κυκλοφορία.

 Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα του νομού κατά της διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 

Η «Μήδεια» έχει ήδη δημιουργήσει πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να είναι κλειστοί και η διέλευση των οχημάτων να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε αρκετές περιοχές οι δρόμοι είναι κλειστοί, ενώ αλλού επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του χιονιού.

Εκλεισε από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου το πρωί της Τρίτης.