Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Μελέτη αποτίμηση της στατικής επάρκειας για επαναχρήση του εμβληματικού μεγάρου του Ειρηνοδικείου Δερβενίου

https://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2019/01/%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF.jpg 

 

Το θέμα του Ειρηνοδικείου Δερβενίου συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στις 12/2/2021 στα πλαίσια της παρουσίασης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων (θέμα 1) και συγκεκριμένα την ένταξή του στο Α.Τ.07 - Επανάχρηση εμβληματικών κτιρίων. 

Ο  Αντιδήμαρχος  κ.Σπύρος  Αποστολόπουλος δήλωσε πως την μελέτη την έχει αναλάβει μία πολύ δυνατή ομάδα με έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η μελέτη αφορά την αποτίμηση της στατικής επάρκειας και γενικά τα δομικά στοιχεία του κτιρίου που στην παρούσα φάση είναι και το πιο κρίσιμο.

Παρέμβαση  - ερώτηση έγινε από την Δημοτική Σύμβουλο κ. Πατρίτσια Αδαμοπούλου η οποία ζήτησε να ενημερωθεί για τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της μελέτης και τόνισε την σημαντικότητα του εσωτερικού χώρου επίσης. Επίσης ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ενεργοί Δημότες" κ.  Νώντας  Κατσούλας τόνισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου καθώς υπάρχει και το θέμα της πενταετίας μέσα στο οποίο έχει το περιθώριο ο δήμος να δράσει.

Η απάντηση δόθηκε από τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης κ. Βλάσιο  Τσιώτο, ο οποίος ενημέρωσε ότι το κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 30.000€ με Φ.Π.Α. και θεωρεί την τιμή πολύ χαμηλή καθώς την έχει αναλάβει ένας από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες στην Ελλάδα. Υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" έχει πάρει παράταση έως τα τέλη Μαΐου αλλά σε κάθε περίπτωση η πρόταση θα είναι έτοιμη τον Απρίλιο. Τώρα όσον αφορά τον εσωτερικό χώρο, η ανάδοχος εταιρεία έχει ήδη ενημερωθεί ότι σκοπός του κτιρίου είναι να δέχεται κοινό καθώς ένας από τους στόχους είναι να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής. Δήλωσε επίσης ότι βρισκόμαστε σε "προβληματική" συνομιλία με το ΕΛΚΕΘΕ καθώς ζητούν 2 άτομα προσωπικό μισθοδοτούμενα από τον δήμο, πράγμα αδύνατον την δεδομένη στιγμή, ενώ βρισκόμαστε και σε συνομιλίες για να βρούμε κάποιου είδους χορηγό.