Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 2-1: Τη νίκη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» την πρόκριση η «Ένωση»!

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 2-1: Τη νίκη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» την πρόκριση η «Ένωση»! 

 Η 8η ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος έγινε η ΑΕΚ  παρότι  έχασε στη Ριζούπολη με 2-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης αφού είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ 2-0

Με πειραματικά σχήματα κι οι δύο ομάδες (ο Χιμένεθ έδωσε την ευκαιρία να

ντεμπουτάρουν βασικοί οι Ραντόνια και Νταντσένκο στα δεξιά...) προσέφεραν καλό θέαμα με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 16' με τον Ντάουντα (με διπλή προσπάθεια) και έφτασαν ένα γκολ πριν ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ωστόσο το λάθος του γκολκίπερ Γιαννακόπουλου που έδωσε στον Ολιβέιρα την ευκαιρία να κάνει το 1-1 (20') ουσιαστικά... τελείωσε το ματς αφού πλέον η «Ελαφρά Ταξιαρχία» χρειαζόταν 3 γκολ για να προκριθεί.

Βρήκε μόλις ένα αλλά ήταν... γκολάρα η βολίδα του Τάσου Λαγού επτά λεπτά μετά.
Κι αν δεν έφτασε για να δώσει στην ομάδα του Παράσχου την πρόκριση πέραν ενός τιμητικού αποκλεισμού τελείωσε το αήττητο που είχε η ΑΕΚ στο «Γ. Καμάρας» από το 1989 μ' οποιαδήποτε ιδιότητα (φιλοξενούμενη ή γηπεδούχος)!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννακόπουλος – Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κόλισιρ (46’ Μπρούσιτς), Βιτλής (63’ Φερνάντεθ) – Κιτοκό, Λαγκός (81’ Ρόδης) – Χουχούμη, Μουνιέ, Μπεντινέλι (69’ Κραγιόπουλος) – Ντάουντα (46’ Ιωαννίδης)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης – Ραντόνια, Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Λόπες - Σιμόες, Σάκχοφ (63’ λ.τ. Γαλανόπουλος) – Τάνκοβιτς (46’ Σιμάνσκι), Νταντσένκο (46’ Γκαρσία), Αλμπάνης (89’ Μαχαίρας) - Ολιβέιρα