Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΠΑΣ Γιάννενα επέστρεψε στις νίκες, , 2 - 0 τη Λαμία και τη βύθισε περισσότερο

 ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία  2-0: Επέστρεψε στις νίκες, τη βύθισε περισσότερο 

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΣ Γιάννινα που μετά από 4 αγώνες δίχως τρίποντο επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στους «Ζωσιμάδες», ανέβηκε βαθμολογικά κα κράτησε την Λαμία στην τελευταία θέση του πίνακα.

 Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα και κέρδισε διαδοχικά κόρνερ στο πρώτο δεκάλεπτο, δίχως να μπορέσει να αξιοποιήσει κάποιο. Σταδιακά οι

φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, με τους παίκτες του Γιαννίκη πάντως να έχουν την κατοχή μπάλας και τις καλύτερες στιγμές. Δίχως την πολύ μεγάλη φάση παρά μόνο τις προσπάθειες του Εραμούσπε στο 9΄με κεφαλιά που έδιωξε ο Σαραμαντάς κι ένα σουτ του Κάστρο που κοντραρίστηκε. Στο 30΄όμως η η υπεροχή των Ηπειρωτών καρποφόρησε καθώς ο Ελευθεριάδης έπιασε έξοχη κεφαλιά μετά τη σέντρα του Εραμούσπε και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Θεοδωρόπουλου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Με αυτό το γκολ ο ΠΑΣ Γιάννινα πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, καθώς η Λαμία δεν είχε τίποτα να παρουσιάσει δημιουργικά.

Ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει το κοντρόλ του αγώνα στην επανάληψη και να επιχειρεί για το δεύτερο γκολ, με την Λαμία πάντως να χάνει σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ρόμανιτς στο 54. Με το σουτ να αποκρούει με το σώμα σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης. Ο Τεννές έκανε αλλαγές στην επίθεση περνώντας Ντέλετιτς και Αραμπούλι. Με τον Γιαννίκη να απαντά με την είσοδο του Καρτάλη για να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά την ομάδα του. Το ματς πήρε αρκετή ένταση, με την ποιότητά του να μην ξεπερνά τη μετριότητα και τη σημασία του αποτελέσματος να επηρεάζει τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων. Με τον ΠΑΣ να μην έχει καλή κυκλοφορία, αλλά και την Λαμία να μην είναι απειλητική μέχρι το 75, όταν ο Κάστρο έκανε λάθος, ο Καραμάνος πάσαρε στον Ντέλετιτς και εκείνος με το αριστερό σούταρε πάνω στον Χουτεσιώτη. Στο 78΄ο Καρτάλης πέρασε κάθετα για τον Παμλίδη που σούταρε από πλάγια στην έξω πλευρά της εστίας. Κι ένα λεπτό αργότερα ο Μπαχανάκ τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος, με τον Τσούκαλο να περνάει στη θέση του. Στο 83΄ο Αντέτζο πρόλαβε σε κόρνερ το γύρισμα του Ελευθεριάδη προς τον Καρτάλη, με την κεφαλιά του Εραμούσπε στη συνέχεια να περνάει έξω. Και τον Κάστρο άδικα να ζητάει πέναλτι για τράβηγμα από τον Σκόνδρα. Αλλά αμέσως μετά, στο 85΄, ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε την παράβαση για μαρκάρισμα του Μπεχαράνο στον Πίρσμαν με τον Παμλίδη να εκτελεί στη γωνία στο 87΄για το 2-0.

Η υπόδειξη του διαιτητή ήταν σωστή όπως και οι κάρτες που έδειξε μαζεμένες σε ένταση ανάμεσα στους παίκτες, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται δίχως κάτι σημαντικό.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σιόντης, Κάστρο, Μπρένερ (64΄Καρτάλης), Ντομίνγκεθ (77΄Κάργας), Ελευθεριάδης (92΄Δούμτσης), Παμλίδης (92΄Νάουμετς)

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Μπαχανάκ (79΄Τσούκαλος), Τζανετόπουλος, Μπεχαράνο (90΄Παλαβαντισβίλι), Μπουλούλης (56΄Αραμπούλι), Βασιλόγιαννης (56΄Ντέλετιτς), Ρόμανιτς, Καραμάνος