Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας – 60 στα Eξάρχεια - Ενταση σε Οεσαλονίκη Χανιά και Πατρα

  

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Σημειώνεται, ότι οι 60 προσαγωγές έχουν γίνει από την περιοχή των Εξαρχείων. Νωρίτερα, ένταση μικρής διάρκειας σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 στα Εξάρχεια, όταν υπήρξε νέα συγκέντρωση ατόμων που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, ενώ

έγινε και χρήση χειροβομβίδας κρότου – λάμψης μέσα σε πολυκατοικία.

Παρά τα μέτρα που έλαβε η Ελληνική Αστυνομία με απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις. Από νωρίς το πρωί οι έλεγχοι των Αρχών είναι εξονυχιστικοί, ιδιαίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 5 το πρωί σήμερα η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων.
Παράλληλα, από το πρωί και σταδιακά έχουν κλείσει πολλοί σταθμοί του μετρό (Αττική, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια, Σεπόλια, Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Συγγρού-Φιξ, Ν. Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, Μεταξουργείο), αλλά και του ΗΣΑΠ (Κάτω Πατήσια, Αγ. Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα).