Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Ώρες αγωνίας για 10χρονο παιδί από την Ηλεία – Νοσηλεύεται σε ΜΑΦ

  

O κορωνοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις. Το τελευταίο διάστημα συνεχώς όλο και περισσότερα περιστατικά με παιδιά που πάνε ακόμα και στο δημοτικό αναγκάζονται να νοσηλευτούν για να αντιμετωπίσουν τον ιό που έχει φέρει τα πάνω – κάτω σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά το 10χρονο από την Αιτωλοακαρνανία που νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ νοσοκομείου, ένα παιδί, στην ίδια περίπου ηλικία, με καταγωγή από την Ηλεία,

βρίσκεται νοσηλευόμενο σε νοσοκομείο αναφοράς της Αχαϊκής Πρωτεύουσας σε κλινική αυξημένης φροντίδας, με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, η κατάστασή του είναι σταθερή ενώ μέσα στις επόμενες μέρες η εξέλιξη της υγείας του θα δείξει την πορεία που θα διαγράψει. Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ νοσηλεύονται από την Ηλεία στο νοσοκομείο αναφοράς τουλάχιστον τέσσερα άτομα σε κλινική για covid-19.

Πριν από λίγες ημέρες κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για Ηλεία, Αχαΐα και Δυτική Ελλάδα όσον αφορά την αύξηση του ιικού φορτίου στην περιοχή, γεγονός που συνεχίζει να απειλεί την περιοχή με αύξηση των κρουσμάτων.

Η κατάσταση δείχνει ακόμα πόσο επικίνδυνη είναι για την περιοχή αφού σε καθημερινή βάση πλέον και υγειονομικοί  που υπηρετούν στους τρεις νομούς συμπεριλαμβάνονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι επιστήμονες κρούουν για μία ακόμα το κώδωνα του κινδύνου πως η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας είναι οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας και προστασία της υγείας όλων των πολιτών από ένα ιό που δεν κάνει διακρίσεις.

Σε παγκόσμιο επίπεδο έως και σήμερα τα Κρούσματα είναι 65.899.441, ενώ έχουν καταγραφεί 1.518.670 θάνατοι στον πόλεμο με τον θανατηφόρο αυτό ιό. Αριθμοί που σοκάρουν.

Έχουν αναρρώσει  42.352.019 ενώ ενεργείς περιπτώσεις  ασθενών είναι 22.028.752. Από αυτούς οι  21.808.464 δηλαδή το 99% είναι με μέτρια συμπτώματα ενώ 220.288, δηλαδή μόλις το 1% σε σοβαρή κατάσταση.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχουν φθάσει τα κρούσματα τις 113.185 εκ των οποίων το 52,8% είναι άντρες, ενώ έχουν καταγραφεί 2804 θάνατοι. Έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 635 ασθενείς ενώ 612 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.