Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Nations League: Η Εθνική νίκησε εύκολα την Μολδαβία και περιμένει την Σλοβενία για τον «τελικό»

  

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε εύκολα με 2-0 την Μολδαβία και πλέoν περιμένει την Σλοβενία για το ματς που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League.

Οι Σλοβένοι με πέναλτι του Ίλισιτς στο 94΄ νίκησαν 2-1 στη Λιουμπλιάνα το Κόσοβο και παραμένουν στο +2, οπότε η νίκη στη Ριζούπολη είναι «μονόδρομος» για την ελληνική ομάδα.

Το ματς ξεκίνησε με την εθνική να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 11΄, όταν ο Φορτούνης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ναμάσκο

Ο Φορτούνης στο 32΄ βρήκε χώρο αρκετά έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», που έστειλε τη μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Ναμάσκο.

Στο 41΄, ο μέσος του Ολυμπιακού έγινε δημιουργός, καθώς έστρωσε τη μπάλα στον Μπακασέτα και αυτός, με σουτ από το ύψος του πέναλτι, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ελληνικής ομάδας.

Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν από το… καβούκι τους και να ισορροπήσουν το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο, ενώ αντίθετα η εθνική απείλησε ξανά με τον Φορτούνη στο 55΄ (δεν έπιασε καλά το πλασέ από πολύ πλεονεκτική θέση).

Η μοναδική ευκαιρία της Μολδαβίας ήρθε στο 80΄, όταν από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Τουρτσάν που αστόχησε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γιακουμάκης βρέθηκε απέναντι από τον Ναμάσκο, αλλά πήγε να τον περάσει και έχασε την ευκαιρία.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Αρμάς, Πόσματς, Ζαρντάν, Ρέαμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46΄ Επουρεάνου), Ιονίτσα (83΄ Μποϊτσιούτς), Τσότσιουτς (46΄ Καϊμάκοφ), Ράτσα (62΄ Τουρτσάν), Σπατάρου, Νταμασκάν (71΄ Ντρος)
ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας (62΄ Κυριακόπουλος), Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Μαυρίας, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Λημνιός (78΄ Χατζηγιοβάννης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65΄ Τζόλης), Παυλίδης (78΄ Γιακουμάκης)