Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Εκλογές ΗΠΑ: Το θρίλερ είχε έναν νικητή – Μπάιντεν ο 46ος πρόεδρος και τελικά με… διαφορά - Πανηγύρια σε όλη την Αμερική

 https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/11/biden_win1-1536x967.jpg 


Η ιστορία πλέον έγραψε! Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να εκτοπίζει από τον Λευκό Οίκο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά από αρκετά 24ώρα αγωνίας το θρίλερ στις ΗΠΑ έλαβε τέλος με τον Τζο Μπάιντεν να κάνει ένα… εκπληκτικό φίνις στο… παρά πέντε της καταμέτρησης και να ξεπερνά με άνεση τους 270 εκλέκτορες (έχει μέχρι στιγμλης 279) που ήθελε για να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κλειδί για την επικράτησή του ήταν η Πολιτεία της Πενσιλβάνια (που είναι και η γενέτειρά του). Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στο πλευρό του στη θέση της αντιπροέδρου θα έχει την Καμάλα Χάρις την πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο συγκεκριμένο αξίωμα, αλλά και την πρώτη αφροαμερικανή. 

 

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως αισθάνεται τιμή που οι Αμερικανοί τον επέλεξαν ως πρόεδρό τους και είπε πως τώρα είναι καιρός να επουλωθεί ο διχασμός που άφησε η προεκλογική εκστρατεία και η χώρα να ενωθεί.

«Αισθάνομαι τιμή και ταπεινότητα για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο αμερικανικός λαός σε εμένα και στην εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Απέναντι σε πρωτόγνωρα εμπόδια, αριθμός ρεκόρ Αμερικανών ψήφισαν», έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter.

«Τώρα που η εκστρατεία έχει τελειώσει, είναι ο καιρός να αφήσουμε τον θυμό και τη σκληρή ρητορική πίσω μας και να ενωθούμε ως έθνος. Είναι ο καιρός να ενωθεί η Αμερική».

 

Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της η νέα πλέον αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, η οποία έσπευσε να συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν.

«Τα καταφέραμε. Τα καταφέραμε Τζο. Θα γίνεις ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ” ήταν τα πρώτα λόγια που του είπε στο τηλέφωνο  Μάλιστα η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να μοιραστεί με τους ακόλουθούς της στα κοινωνικά δίκτυα αυτές τις στιγμές.

Χιλιάδες Αμερικανοί βγήκαν σήμερα στους δρόμους για να γιορτάσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και να εκφράσουν τη χαρά τους φωνάζοντας και κορνάροντας, λεπτά μετά την ανακοίνωση της εκλογής του Δημοκρατικού υποψηφίου στην προεδρία των ΗΠΑ, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην Ουάσιγκτον, το πλήθος κατευθύνθηκε προς τον Λευκό Οίκο και τον δρόμο Black Lives Matter Plaza. Η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα αποτελεί προπύργιο των Δημοκρατικών. Χιλιάδες υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος, φορώντας όλοι τους μάσκα, κρατούσαν με υπερηφάνεια πανό με τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις.

«Νιώθω πληρότητα, είμαι απίστευτα χαρούμενη και υπερήφανη που πηγαίνουμε σε διαφορετική κατεύθυνση», είπε η Έιμι Μπέργκερ, ηλικίας 40 ετών, που βγήκε μαζί με τον γιο της για να πανηγυρίσουν.

Στη Νέα Υόρκη, το σκηνικό ήταν το ίδιο: κλάξον και πανηγυρισμοί. Η Κάθριν Γκρίφιν, 47 ετών, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησης.

 

«Είμαι χαρούμενη που ο Ντόναλντ Τραμπ φεύγει από τις ζωές μας, ελπίζουμε για πάντα, αν και ποτέ δεν ξέρεις», είπε, ζητώντας «λίγη κανονικότητα στις ζωές μας».

Εορτασμοί έχουν ξεσπάσει, επίσης, στο προπύργιο των Δημοκρατιών, στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, όπως και στη Φιλαδέλφεια ή και την Ατλάντα.

Με τίποτα δεν παραδέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ και ετοιμάζει την αντεπίθεσή του μέσω των δικαστηρίων. 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που έμαθε το αποτέλεσμα την ώρα που έπαιζε γκολφ δήλωσε σήμερα πως το επιτελείο του θα αρχίσει να προσβάλλει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα, λέγοντας πως «οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

«Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια», ανέφερε σε μια δήλωση. «Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».