Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Europa League: Ώρα πρεμιέρας για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

 Europa League: Ώρα πρεμιέρας για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ 

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων αγώνων του Champions League σειρά παίρνει η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Από ελληνικής πλευράς θα διεξαχθούν δύο αναμετρήσεις. Στις 19:55 ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στην Τούμπα την Ομόνοια, Στόχος των «ασπρόμαυρων» είναι να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA.

Χωρίς τον Ελ Καντουρί που κάνει θεραπεία και πρόγραμμα σε πισίνα και γυμναστήριο, αλλά και τον Χοσέ Κρέσπο που κάνει ατομικό στο γήπεδο, θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Ομόνοια 

Ο Αμπέλ Φερέιρα ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία αποτελούν οι Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ροντρίγκο, Ουαγκέ, Λύρατζης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι, Τσιγγάρας, Ντόουγκλας, Νινούα, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Τζόλης, Τσόλακ και Κούτσιας.

Στις 22:00 η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί στην έδρα της Μπράγκα. Oι «κιτρινόμαυροι» θα

παλέψουν για την κατάκτηση της νίκης κόντρα στους επικίνδυνους Πορτογάλους. τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Μάσιμο Καρέρα αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα ενώ έκανε λόγο για νίκη.

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, που διαθέτει ποιοτικούς παίκτες και παίζει γρήγορα. Υπάρχουν κάποιοι πολύ ταχείς παίκτες, ειδικά οι ακραίοι είναι πολύ γρήγοροι και καλοί στο ένας εναντίον ενός. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, δεν υπάρχει φαβορί για τον αγώνα της Πέμπτης», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ιταλός τεχνικός ήταν ξεκάθαρος για τον στόχο της ομάδας του στη διοργάνωση: «Ο στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση, γι’ αυτό ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη απέναντι στην Μπράγκα», ανέφερε, ενώ φυσικά δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του. «Κατά 90% έχω αποφασίσει για το ποιοι θα παίξουν».

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Europa League:

1ος όμιλος

Γιούνγκ Μπόις - Ρόμα (19:55)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Κλουζ (19:55)

2ος όμιλος

Νταντάλκ - Μόλντε (19:55)
Ραπίντ Βιέννης - Άρσεναλ (19:55)

3ος όμιλος

Λεβερκούζεν - Νις (19:55)
Χαποέλ Μπερ Σεβά - Σλάβια Πράγας (19:55)

4ος όμιλος

Λεχ Πόζναν - Μπενφίκα (19:55)
Σταντάρ Λιέγης - Ρέιντζερς (19:55)

5ος όμιλος

ΠΑΟΚ - Ομόνοια (19:55)
Αϊντχόφεν - Γρανάδα (19:55)

6ος όμιλος

Ριέκα - Σοσιεδάδ (19:55)
Νάπολι - Άλκμααρ (19:55)

7ος όμιλος

Λέστερ - Ζόρια (22:00)
Μπράγκα - ΑΕΚ (22:00)

8ος όμιλος

Σέλτικ - Μίλαν (22:00)
Σπάρτα Πράγας - Λιλ (22:00)

9ος όμιλος

Μακάμπι τελ Αβίβ - Καραμπάχ (22:00)
Βιγιαρεάλ - Σίβασπορ (22:00)

10ος όμιλος

Λουνντογκόρετς - Άντβερπ (22:00)
Τότεναμ - Λασκ Λιντς (22:00)

11ος όμιλος

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Φέγενορντ (22:00)
Βόλφσμπεργκερ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (22:00)

12ος όμιλος

Χόφενχαϊμ - Ερυθρός Αστέρας (22:00)
Σλόβαν Λίμπερετς - Γάνδη (22:00)

Στο μεταξύ με νίκη ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις στους αγώνες του Champions League,  στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση οι Μπάγερν, Αταλάντα, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Η συντριβή της Ατλέτικο Μαδρίτης από την Μπάγερν, το «διπλό» της Λίβερπουλ στο Άμστερνταμ και η ανατροπή της Σίτι στο «Εtihad» ξεχώρισαν από το χθερινό «δεύτερο πιάτο» της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League. 

Το αυτογκόλ του Ταλιαφίκο στο ξεκίνημα του ματς έκρινε το νικητή στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ. Η Λίβερπουλ έστω κι αν δεν σκόραρε η ίδια πήρε τη μεγάλη νίκη επί του Άγιαξ με 1-0, μία νίκη που ήθελε πάρα πολύ μετά τη συντριβή που είχε γνωρίσει στην Premier League από την Αστον Βίλα και την ισοπαλία με την Έβερτον. 

Με το... δεξί μπήκε στον 3ο όμιλο, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς του γκρουπ Μάντσεστερ Σίτι. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Πόρτο το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα έφτασε σχετικά άνετα στην ανατροπή με 3-1 και μπήκε από νωρίς σε θέση... οδηγού για την πρόκριση. Η απώλεια του Σερζ Γκνάμπρι (βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό) δεν επηρέασε καθόλου την Μπάγερν.

 

Σαν... καλοκουρδισμένη μηχανή η ομάδα του Μονάχου «καθάρισε» ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο το ντέρμπι του 1ου ομίλου με την Ατλέτικο Μαδρίτης και με το εμφατικό 4-0 έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο στη Λισαβόνα.

«Κακή παρένθεση» αποδείχθηκε για την Αταλάντα η συντριβή στο «Σαν Πάολο» από την Νάπολι το περασμένο Σάββατο στη Serie A (4-1).

Η ομάδα του Μπέργκαμο συνήλθε άμεσα και χρειάστηκε μόλις 17 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο για να πετύχει 3 γκολ εις βάρος της Μίντιλαντ και να φύγει από την MCH Αρένα με το εμφατικό 3-0, για τον 4ο γκρουπ. Το ντεμπούτο της Μίντιλαντ στους ομίλους του Champions League εξελίχθηκε σε... τραυματική εμπειρία για τους Δανούς.