Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ περιμένουμε σήμερα – Ποια μέτρα θα ανακοινώσειστις 7 το απόγευμα με διάγγελμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για ποιες περιοχές

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/10/Map-4_2.jpg 

Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει νέα για την ανάσχεση του κορωνοϊού καθώς και σήμερα θα ανακοινωθεί πολύ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεπεράσουμε και το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 865 κρουσμάτων.

Από το προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελαροπούλου, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και θα ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση.

«Θέλω να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορωνοϊού. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, έχει έρθει και στη χώρα μας. Το απόγευμα θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε»είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορωνοϊό, και τόνισε ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα» και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μήνυμά του το απόγευμα, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να ανακοινώσει μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 τη νύχτα στις 17 «πορτοκαλί» περιοχές.

Σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση, βρίσκονται συνολικά 17 περιοχές: εκτός από τις τέσσερις προαναφερθείσες περιοχές που αναβαθμίστηκαν χθες στο επίπεδο 3, σε αυτό βρίσκονται επίσης η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα-Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα.

Ο επιδημιολογικός χάρτης

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, εκτός από την Κοζάνη, στο «κόκκινο» -επίπεδο 4- ανέβηκε η Καστοριά, ενώ στο «πορτοκαλί» -επίπεδο 3- ανέβηκαν η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες.

Η Θεσσαλονίκη είναι πλέον στον χάρτη υγειονομικής προστασίας «πορτοκαλί» σαν την Αθήνα, ενώ η Καστοριά ακολούθησε τον «δρόμο» της Κοζάνης και θα βρεθεί σε  lockdown αφού είναι «κόκκινη» περιοχή στον χάρτη. «Πορτοκαλί» είναι επίσης οι Σέρρες, η Βοιωτία και η Λάρισα.