Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Νέες Εκπομπές στη Βουλή-Τηλεόραση

  

Με δύο εξαιρετικές εκπομπές αρχίζει να ξετυλίγεται από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου το νέο πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων. Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζε­ται σταδιακά και με άλλες ποιοτικές εκπομπές ενημερωτικού, μορφωτικού, κοινωνικού  και πο­λιτιστικού περιεχομένου, ώστε να ανταποκρίνεται με επάρκεια και πολυφωνία στον θεσμικό ρό­λο, το κύρος και την αποστολή της Τηλεόρασης της Βουλής.

  Οι δύο εκπομπές, που «εγκαινιάζουν» αυτό το Σάββατο το νέο πρόγραμμα, είναι:

       - «Σέ Προσκυνῶ, Γλώσσα»     

  Κάθε Σάββατο στις 7 το απόγευμα και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 10 το βράδυ στον Τη­λεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης θα συνομιλεί με την δημοσιογράφο-κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα πουάπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

 

       - «Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο»

  Η εκπομπή με την Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστρια­κού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσεγγίζει κομβικά σημεία της Παγκόσμιας Ιστορίας, που επηρέ­ασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα. Θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18.00 και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 20.00, ενώ θα ολοκληρωθεί σε 54 ωριαία επει­σόδια.

 

  

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Τηλ: 210- 3735035

Tv-epikoinonia@parliament.gr