Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Παλεύοντας με τα τέρατα …..τον κορονοϊό …….

 https://www.e-shop.gr/images/ANA/BIG/ANA.PRC0055.jpg

 Γράφει ο Νίκος Ζάβαλης

Νομίζω ότι ο κορονοϊός… μας διδάσκει ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε πρώτα για το δικό μας καλό και μετά για τους άλλους. Να ακούμε αυτά που μας λένε οι γιατροί γιατί αυτοί ξέρουν . 

Να μην καυχιόμαστε , ότι εμείς είμαστε δυνατοί και δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλοι , γιατί έτσι υποτιμούμε και δεν σεβόμαστε τους αδύνατους και δεν καταλαβαίνουμε , όταν  λέμε ,ότι εμείς είμαστε δυνατοί ,ότι κάποτε ίσως και αύριο , ότι και εμείς δεν θα είμαστε δυνατοί , αλλά θα υποστούμε και εμείς τις φθορές του χρόνου –-κανείς

δεν γλύτωσε από αυτές--- και τότε θα έχουμε και εμείς απαιτήσεις από τους άλλους να μας σέβονται .

Αυτό συμβαίνει με τη μάσκα. Λογικό είναι να μην την θέλει κανείς. Όμως πρέπει να την φοράμε για προστασία τη δική μας και των άλλων.

Ναι ,ίσως , κάποιοι να θεωρούν τον εαυτό τους δυνατό και άτρωτο στον κορονοϊό , αλλά οι άλλοι δεν είναι άτρωτοι.

Ακόμα και σε κλειστούς χώρους δεν φοράνε πολλοί τη μάσκα , ακόμα και σε περιοχές που ζουν πιο κοντά το τέρας του κορονοϊού.

Η ζωή , μας δίνει ευκαιρίες να προσαρμοστούμε …. Ας κάνουμε και εμείς τώρα ξεκινώντας με την μάσκα. Η ζωή μας διδάσκει , ότι όποιος καυχιέται και υπερηφανεύεται και είναι σίγουρος για τις απόψεις του και αδιαφορεί για τον κορονοϊό ,υποτιμά τους αδύναμους .Όμως και ο αδύναμος έχει και αυτός δύναμη και ευκαιρίες της ζωής του ,και δεν τις επιδεικνύει με αλαζονεία ,ακόμα και τη μάσκα , την θεωρεί ως αναγκαία και για τον εαυτό του και για τους άλλους. Σέβεται τους άλλους και στο σπίτι τους και στη  δουλειά του και παντού. Η μάσκα , μας υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά ,ότι πρέπει να σεβόμαστε τους γύρω μας ,να σεβόμαστε το ιατρικό προσωπικό ,που δουλεύει πολύ πιο περισσότερο από πρώτα ,για να μπορούμε να υπάρχουμε και εμείς .Ακόμα και αυτοί που δουλεύουν σε γραφεία , ή, στα σπίτια τους ,ή, οπουδήποτε αλλού, συμβάλλουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο να νοιώθουμε καλλίτερα.

Η μάσκα είναι ‘πικρή’,αλλά ήρθε να μας δείξει , ότι όλοι είμαστε απαραίτητοι!!!  

Έλεγε ο Παϊσιος «βλέπεις οι γιατροί ,ενώ οι καϋμένοι άρρωστοι πονούν τους δίνουν το πικρό φάρμακο για να γίνουν καλά και όχι το γλυκό ….θέλω να πω ότι η υγεία από το πικρό βγαίνει , και η σωτηρία της ψυχής μας από το πικρό βγαίνει»…

Να ακούμε!!!

NIKOS ZAVALIS