Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 85χρονου που είχε χαθεί μαζεύοντας μανιτάρια. Χάθηκε την Κορινθία , βρέθηκε στην Αρκαδία

 

Αίσιο τέλος, αφού εντοπίστηκε καλά στην υγεία του, είχε η περιπέτεια ενός 85χρονου που ξεκίνησε από την Κορινθία με προορισμό την Αρκαδία για να μαζέψει μανιτάρια.

Οι δικοί του ανησύχησαν επειδή αργούσε να επιστρέψει στο σπίτι του, ειδοποίησαν τις αρχές και αμέσως διοργανώθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για να βρεθούν τα ίχνη του.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα, πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα από τρεις περιφερειακές ενότητες, την Κορινθία, την Αργολίδα και την Αρκαδία άρχισαν να χτενίζουν τις ορεινές περιοχές.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στα χωριά Λαύκα Κορινθίας, Σκοτεινή Αργολίδας και Κανδήλα Αρκαδίας.

Αρκετές ώρες αργότερα, αργά το απόγευμα, οι δυνάμεις κατάφεραν να τον εντοπίσουν σε περιοχή κοντά στο Μαίναλο στην Αρκαδία.

Ο 85χρονος είχε ξεκινήσει με το αυτοκίνητό του από την Περαχώρα Λουτρακίου στην Κορινθία, κατευθύνθηκε ορεινά, έφτασε στο Μαίναλο στην Αρκαδία.

Αποπροσανατολίστηκε όμως, χάθηκε, απομακρύνθηκε από το σημείο που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του, το βρήκε λίγο αργότερα, πέρασε τη νύχτα στο Μαίναλο και αφού ξημέρωσε, αντί να ειδοποιήσει τους οικείους του που ανησυχούσαν, συνέχισε να μαζεύει μανιτάρια.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε στους ανθρώπους που τον εντόπισαν.