Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στη σωρεία πολιτικών ανωμαλιών και διαβολής των κομμάτων ο Αλέξης Τσίπρας διαπράττει και ένα άλλο έκτρωμα. Επιχειρεί να υποκλέψει την ψήφο εμπιστοσύνης για την επόμενη Κυβέρνηση στην Ελληνική Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος την επόμενη Τετάρτη χωρίς καν να αποκαλύπτει ποια θα είναι αυτή η Κυβέρνηση.





Ενώ θα όφειλε να παρουσιάσει την Κυβέρνησή του για να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ.Τσίπρας στην πράξη τη ζητά για το πρόσωπό του για να κυβερνήσει με μία Κυβέρνηση που θα ανακοινώσει μετά την ψηφοφορία με φήμες για πλήθος μη δημοκρατικά εκλεγμένων πολιτών. Ο μόνος που έχει ανακοινωθεί από την επόμενη Κυβέρνηση είναι ο νέος Υπουργός Άμυνας κ.Αποστολάκης, που θα ορκιστεί, όπως έχει επίσης ανακοινωθεί, την Τρίτη και φυσικά ο Πρωθυπουργός Τσίπρας. Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα περί ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο της νέας κυβέρνησης μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι και πριν την υποβολή του αιτήματος για ψήφο εμπιστοσύνης. Αλήθεια ποια Κυβέρνηση θα παρουσιάσει ο κ.Τσίπρας για ψήφο εμπιστοσύνης στον κ.Καμμένο και τους ΑΝΕΛ που αποχώρησαν από τη συγκυβέρνηση και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς; Την κα Κουντουρά και μέλη άλλων κομμάτων ως Υπουργούς της Νέας Κυβέρνησης; Αυτό θα σήμαινε αυτόματα διαγραφή της κας Κουντουρά και αποτυχία της απόπειρας του κ.Τσίπρα υποκλοπής της ψήφου εμπιστοσύνης των βουλευτών σε μία άγνωστη Κυβέρνηση. Με απλά λόγια μέχρι τώρα, ο κύριος Τσίπρας ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης σε ανύπαρκτη Κυβέρνηση, υπογραφή σε μία λευκή κόλλα χαρτί για να τυλίξει το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Τα κριτήρια επιλογής των νέων Κυβερνητικών προσώπων της Ελλάδας παραμένουν αδιαφανή καθώς θα πρόκειται για μία κομματική Κυβέρνηση μειοψηφίας ή ανοχής, ένα συνονθύλευμα προσώπων, με πιθανή την πλειοψηφία μη εκλεγμένων δημοκρατικά πολιτών που θα νομιμοποιήσουν 151 εκλεγμένοι βουλευτές αγνώστου κομματικής ιδεολογίας και δέσμευσης. Αυτό δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος που προβλέπει την ανακοίνωση της Κυβέρνησης, την ορκωμοσία και την αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης κατόπιν στη Βουλή. 

Ασφαλώς το κυβερνητικό πολιτικό έκτρωμα που θα δημιουργηθεί δεν θα έχει ζωή πέρα από ένα επικερδές για πολλούς αλισβερίσι σε κάθε ψήφιση Νομοσχεδίου κατ'ελάχιστο. Ο κ.Παυλόπουλος έχει πλήρη ευθύνη για την τήρηση του Συντάγματος...

Λ.Καλαμαρά 


Thedayaftergr