Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ποια περιοχή κοιτούν ανήσυχοι οι σεισμολόγοι


Την είδηση ότι γίνονται σεισμικές ερευνητικές εργασίες στην περιοχή του Κορινθιακού  έδωσε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης. Ο ίδιος επισήμανε ότι ερευνούν την περιοχή του Κορινθιακού καθώς «σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, σίγουρα υπάρχουν περιοχές που έχουν μαζέψει σεισμικό δυναμικό. Κοιτάμε πάρα πολύ
την περιοχή του ανατολικού Κορινθιακού, επειδή έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το σεισμό της Αθήνας».
Ο Κορινθιακός έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των σεισμολόγων, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, καθώς η περιοχή είναι ήσυχη για πολλά χρόνια και αυτό αποτελεί τη βασική αιτία που γίνονται ήδη οι σεισμικές ερευνητικές εργασίες.
«Το Ιόνιο είναι απρόβλεπτο, μας έχει εκπλήξει πάρα πολλές φορές», δήλωσε προχθές ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης για το σεισμό στη Ζάκυνθο.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε: «Κοιτάμε πάρα πολύ την περιοχή του ανατολικού Κορινθιακού, επειδή έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το σεισμό της Αθήνας».
Σύμφωνα πάντως με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού, η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται όπως αναμενόταν. «Έχουμε πει ότι για αρκετούς μήνες μπορεί να έχουμε φαινόμενα ισχυρών μετασεισμών», είπε και εξήγησε πως «ένας μετασεισμός της τάξεως 5 Ρίχτερ δεν μας ικανοποιεί γιατί μεταξύ 5 και 6, ένας σεισμός της τάξεως 6 Ρίχτερ είναι 33 φορές πιο μεγάλος».