Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Σε λίγο στους Βουλιαράρες , το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα

 
Λεπτό προς λεπτό το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα | Newsit.gr
Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται ο Κωνσταντίνος Κατσίφας που έπεσε νεκρός από τα πυρά αλβανών αστυνομικών.
Το κλίμα στους Βουλιαράτες είναι τεταμένο. Από το πρωί βρίσκονται σε ισχύ έκτακτα μέτρα ασφαλείας, καθώς περίπου 2000 Ελληνες έφτασαν στην περιοχή για την κηδεία.
Οι έλεγχοι στα σύνορα ήταν εξονυχιστικοί και μάλιστα σε πολλούς ταξιδιώτες απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αλβανία, επειδή είχαν μαζί τους πανό ή σημαίες
και άλλα σύμβολα.
Κυβερνητικές πηγές συνιστούν σε όλες τις πλευρές ψυχραιμία ώστε να τιμηθεί ο νεκρός και να γίνεει σεβαστός ο πόνος της οικογένειάς του.
Έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες της Αλβανίας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό, κάνουν, απο το πρωί, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».
Σημειώνεται ότι ήδη, από χτες το βράδυ, είναι σε επιφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία.
Ειδικά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές.
Κάτι παραπάνω από λεπτομερής είναι ο έλεγχος των Αλβανών στα σύνορα σε όσους επιχειρούν να παραστούν σήμερα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Όπως καταγγέλλει ένας από αυτούς οι Αλβανοί αστυνομικοί τον “έγδυσαν” για να δουν τα τατουάζ του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να παραδώσουν την ελληνική σημαία ή όποιες σημαίες είχαν μαζί τους.