Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο κ. Τσίπρας εμπαίζει τους πάντες


Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση εις ότι αφορά τη συμφωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας, εξαπέλυσε η Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθήνας και τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ», η κ. Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα ως «πολιτικά ανήθικη». «Αποδείχθηκε με τις δηλώσεις που ακολούθησαν ότι η συμφωνία
αφορούσε ουσιαστικά στην προσπάθεια των κυβερνητικών να διορίσουν 10.000 ημετέρους στο Δημόσιο. Αυτή είναι η πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης» επεσήμανε η κ. Κεφαλογιάννη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, και σε αυτό το ζήτημα, επιδιώκει να ενεργοποιήσει μηχανισμούς κοινωνικού αυτοματισμού, βάζοντας στην αρένα 10.000 κληρικούς.
«Τελικά, ο κ. Τσίπρας εμπαίζει του πάντες» επεσήμανε η βουλευτής, εξηγώντας πως «αφενός το αριστερό ακροατήριο, που διαχρονικά πιστεύει στο χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, δεν ικανοποιείται αφού η μισθοδοσία των ιερέων θα συνεχίζει να καταβάλλεται, έστω και με μεσάζοντες, από τα δημόσια ταμεία, αφετέρου δε ο Πρωθυπουργός εμπαίζει την Ιεραρχία και ταπεινώνει τους ιερείς».
«Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για τη ΔΕΠΑ»
Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, η κ. Κεφαλογιάννη ανέδειξε και το μείζον ζήτημα της ΔΕΠΑ, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις. «Αυτοί που πολιτεύονται με το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα έχουν, ήδη, ένα σωρό υποθέσεις, τις οποίες – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο – επιχειρούν να βγάλουν από την ημερήσια διάταξη» σημείωσε, προσθέτοντας πως ο ελεγχόμενος για απιστία από τη Δικαιοσύνη πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θόδωρος Κιτσάκος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και έχει δηλώσει ότι οι κινήσεις του ήταν σε πλήρη γνώση της κυβέρνησης και περισσοτέρων του ενός υπουργών.
«Αν η κυβέρνηση είναι τόσο καθαρή, όσο ισχυρίζεται, οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στα 20 ερωτήματα που έχει θέση η Νέα Δημοκρατία» κατέληξε η κ. Κεφαλογιάννη. 

ysterografa.gr