Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Πολιτική γκάφα ή σκοπιμότητα;»


 http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2016/10/396e1bd0c02685fac098cf4f2da1eead_XL-900x580.jpg
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της βουλευτή Μεσσηνίας κας Κοζομπόλη για τα πυρηνελαιουργεία, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε: 
«Η βουλευτής Μεσσηνίας κα Κοζομπόλη προκειμένου να αποδείξει, έστω κα
ι καθυστερημένα,  το ενδιαφέρον της για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας δημοσιοποίησε τη συνάντησή της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο.
Είδαμε με έκπληξη ότι η κα Κοζομπόλη στην ανακοίνωσή της δημοσιοποιεί έγγραφο του Υπουργείου, το οποίο έχει προκύψει μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν τη συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου και της Περιφέρειας, ώστε το Υπουργείο ως ο μόνος αρμόδιος φορέας να επανεξετάσει τα κριτήρια λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων με συγκεκριμένους δείκτες για όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν το περιβάλλον.
Στην αγωνία της να επικοινωνήσει το ενδιαφέρον της η κα Κοζομπόλη δε δίστασε να δημοσιοποιήσει τις ημερομηνίες των ελέγχων των πυρηνελαιουργείων από το ΚΕΠΠΕ και τους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι έλεγχοι αυτοί είναι απόρρητοι και ότι θα πρέπει να τηρείται απόλυτη εχεμύθεια. Οποιοσδήποτε δημοσιοποιεί τα στοιχεία αυτά έχει ευθύνες γιατί ουσιαστικά θέτει σε αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα των ελέγχων και των αποτελεσμάτων τους.
Με την πράξη της αυτή είναι πολιτικά έκθετη, καθώς θα πρέπει να καταλάβει ότι η άσκηση πολιτικής απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα και όχι λαϊκισμό και δημιουργία εντυπώσεων».   

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου