Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΣΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

<<...Όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια "δικαιώματα του ανθρώπου". Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου...>>
                                                                                                    Αντώνης Σαμαράκης
Picture 

Ημέρα του παιδιού

  Στις 20 Νοεβρίου 1959 ο ΟΗΕ υιοθέτησε τη «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού» και το 1989 τη «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Για αυτό και η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού».

Στην Ελλάδα η Ημέρα του παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου – γενέθλια ημέρα της UNICEF – United Nations Children’s Fund (Ταμείο Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) που ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει αρχικά τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου.

"Έχω, έχεις, έχει... όλοι έχουμε δικαιώματα!" - φυλλάδιο για παιδιά δημοτικού
Tη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια   στο φυλλάδιό  "Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια















ΠΗΓΗ:http://www.0-18.gr
Δικτυακός τόπος της ΕΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού - Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Αυτός ο ιστότοπος βοηθάει παιδιά έως 18 ετών να μάθουν περισσότερα για τα δικαιώματά τους με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από παιχνίδια, κινούμενα σχέδια και κείμενα κατάλληλα για παιδιά...

Κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις για τα δικαιώματα των παιδιών.
Κουίζ με αεροπλάνο
Οδήγησε το αεροπλάνο σου αποφεύγοντας τα εμπόδια και μάζεψε πόντους απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ΕΕ και τα δικαιώματά σου.

Βίντεο της UNICEF για τα Δικαιώματα των Παιδιών
Τα κινούμενα σχέδια για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF με στόχο να ενημερώσει το κοινό παγκόσμια για τα δικαιώματα των παιδιών. Το κάθε σύντομο σποτ που δημιουργήθηκε μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, με τη συνεργασία πολλών γνωστών στούντιο κινουμένων σχεδίων, απεικονίζει ένα δικαίωμα που περιγράφεται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, όπως η εκπαίδευση, η προστασία από την παιδική εργασία, η ελευθερία έκφρασης κ.α.
Όλα τα σποτ είναι χωρίς λόγια, προκειμένου να περάσει το μήνυμα για τα δικαιώματα σε όλους, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάει. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα καλύτερα τέτοια βίντεο που έχουν δημιουργηθεί.



http://mathitoxwra.weebly.com