Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Γράμμα απο τα Μαυραλιθάρια Εκπέμπουν S.O.S


 Αποτέλεσμα εικόνας για μαυρα λιθαρια
Πέτρο Τατούλη  ---Περιφερειάρχη Πελοποννήσου                  15/10/2018
Πλ.Εθνάρχου Μακαρίου ---Τρίπολη ---Αρκαδία   221 00
Αξιότιμε Κύριε Τατούλη ,
Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε αμέσως στην επιστολή μας ,για  το φράγμα στη θάλασσα ανατολικά του Αγίου Παντελεήμονα του χωριού μας ,στα Μαύρα λιθάρια .
Είμαι σίγουρος ότι θα διορθωθεί το λάθος .
Ομως πολλά σπίτια κινδυνεύουν από τη θάλασσα που υπέστησαν μεγάλες ζημιές με την τελευταία κακοκαιρία.
Ξέρουμε πολύ καλά ,ότι θέλετε να επεκτείνετε τα έργα που κάνετε στην παραλία Δερβενίου  σε όλη την ακτογραμμή μας (Πεταλού ,Μαυραλιθάρια) που κινδυνεύει. Ξέρουμε ότι λόγω κρίσης ,που την ζούμε όλοι ,δεν μπορείτε  να κάνετε περισσότερα τώρα και τα προγραμματίζετε για αργότερα.
Γι΄αυτό σας προτείνουμε και σας παρακαλούμε ,να επιτρέψετε σε όσους κινδυνεύουν τα σπίτια τους ,να τα φτιάξουν με δικά τους έξοδα και να προστατέψουν ,πρώτα τη ζωή τους και μετά τα σπίτια τους.
Και να μη συμβεί αυτό που συνέβη πριν από λίγους μήνες σε ένα γεροντάκι 94 χρονών,τον Μπάρμπα Γιάννη , που του έριξαν πρόστιμο 8,5 χιλ.ευρώ για μερικές πέτρες που έριξε για να προστατεύσει το δωμάτιό του από τη θάλασσα .Ερωτώ :τι έπρεπε να κάνει ;;; αφού η πολιτεία δεν μπορεί !!!Αν τον έπνιγε η θάλασσα ,δεν θάχατε ευθύνη εσείς και το ....ηρωϊκό λιμενικό !!!
Πλέον αυτού του έβαλαν και πρόστιμο και πρέπει να πληρώσει γύρω στις 13.000 ευρώ συνολικά !! Ολο του σπίτι του δεν αξίζει τόσα ευρώ.Εχει και χιούμορ ο Μπάρμπα Γιάννης και μας λέει ότι θα τα εξωφλήσει ...στην άλλη ζωή!!!
Ακόμη  θα πρέπει να σας πούμε ότι δεν έχει καθοριστεί το όριο του αιγιαλού εκεί. Φωτογραφίες του Γεωγραφικής υπηρεσίας δείχνουν ότι η θάλασσα ήταν αρκετά μέσα.
Εδώ χρειάζεται o αρχαίος Λυσίας  ,να ξαναγράψει <<περί αδυνάτων>>.!!!!

Νίκος Ζάβαλης
6974773116