Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει την Κορινθία . Τωρα στο Δερβένι: Κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας η κυβέρνηση

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/10/mitsotakis-korinthos-500.jpg
Σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας άμεσα εκλογές. Από την Κορινθία και τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο Πάνος Καμμένος είχε την ευκαιρία να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση όταν τον Ιούλιο η ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας με αφορμή την άκρως προβληματική, όπως τη χαρακτήρισε, Συμφωνία των Πρεσπών.
«Oλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κυνικό
συνεταιρισμό εξουσίας με ένα ετερόκλητο δίδυμο το οποίο το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν λίγους μήνες ακόμα στις καρέκλες της εξουσίας. Όσο παρατείνεται αυτή η άτυπη προεκλογική περίοδος και όσο η χώρα είναι εγκλωβισμένη στις αντιφάσεις των κυβερνητικών εταίρων, τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα γίνεται στα εθνικά θέματα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα.
«Η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει, η ΝΔ διεκδικεί μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή για να δώσει ένα τέρμα σε αυτή την άκρως τραυματική περίοδο των τελευταίων τεσσάρων ετών για να μπορέσουμε επιτέλους να φύγουμε μπροστά, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην ανάπτυξη και να εξασφαλίσουμε σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ένα καλύτερο αύριο», είπε χαρακτηριστικά.
Συνηθίζεται σε αυτοδιοικητικές εκλογές οι υποψήφιοι να μιλούν για στήριξη από όπου κι αν έρθει όμως στην περίπτωση του πρώην Δημάρχου Καλαμάτας κυρίου Νίκα το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας ήρθε με τον πιο επίσημο τρόπο, από το στόμα του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη,  είπε πως ο κύριος Νίκας είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης που θα στηρίξει το κόμμα του και από τη μεριά του ο Νίκας δεσμεύτηκε ότι θα γυρίσει όλη την περιφέρεια χωριό χωριό σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα. Πάντως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της  Κυριάκος Μητσοτάκης, πως το κόμμα του δεν θα δώσει στήριξη σε κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο γιατί όπως είπε θεωρούν ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να είναι αυτές που θα αποφασίσουν το ποιος είναι ο καταλληλότερος για το δημαρχιακό θώκο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ την ίδια ώρα με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ εξαπέλυε επίθεση και κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή δηλώσεις του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «O αγαπημένος Υπουργός του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές αν βάλει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή. Η ΝΔ δεν εκφοβίζεται. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη το Βραχάτι όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας  Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτες του κόμματος σε Κορινθία Χρίστος Δήμας ,   και Αργολίδα Γιάννης Ανδριανός  ο πρώην υπουργός . Νίκος Ταγαράς,, οι πρώην βουλευτές Κώστας Κόλλιας και Αθηνά Κόρκα οι πολιτευτές Γρηγόρης Καρπούζης και Γιώτα Μπάγκα ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Κορινθίας Χρήστος Κορδώσης  ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, η Περιφερειακή σύμβουλος Μαριλένα Σούκουλη,ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ,  ο Δημήτρης Μήλιος ,ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Σαργεντάνης , ο Δημοτικός Συμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αναστάσιος Γκιολής και πλήθος κόσμου 


Αμέσως μετά το Βραχάτι και την πληγείσα από τον Ζορμπά περιοχή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνθηκε προς το Κιάτο που τον περίμενε ο Δήμαρχος της πόλης, Σπύρος Σταματόπουλος αλλά και πολλοί κάτοικοι με τους οποίους και συνομίλησε.
_MPF2526.jpg
Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτακής έκανε στάση  στο Μελίσσι για ένα σύντομο χαιρετισμό με τους κατοίκους του χωριού.Εκεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος 
 
Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Κάσσιος , οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασιος Γκιολής , Νίκος Κεκερής , η πολιτευτής Γιώτα Μπάγκα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ευριπίδης Γκιάτας και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ.έκανε στάσεις στην ΕΥ.ΙΩ.ΧΑΡΤ.ΟΕ. Βιοτεχνία χαρτικών στο Ξυλόκαστρο όπου έπαθε μεγάλη ζημιά από την πρόσφατη κακοκαιρία, καθώς και στον Σύθα Γέφυρα MARE.

 

Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκη επισκέφθηκε το κέντρο του Ξυλοκάστρου οπου  συνομίλησε με πολίτες στην καφετέρια ΤΡΑΠΕΖΑ.
  _DIM6663.jpg
Εν συνεχεία στις 14:15 ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Δερβένι,όπου  στο καφέ Central συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής όπου μεταξύ άλλων ενημερώθηκε για την διάβρωση των ακτών  και επισκέφθηκε τα σημεία όπου εκτελούνται έργα κατά της διάβρωσης των ακτών. _DIM6710.jpg



Στο Δερβένι τον Κυρίακο Μητσοτάκη έγινε εγκάρδια δεκτός από πλήθος κόσμου υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρος ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ Παναγιώτης Καλύβας,ο τεως Δήμαρχος Ευρωστίνης Δημήτρης Δούσκας, δημοτικοί συμβουλοι, η πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλη , ο πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ της ΝΔ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Μπάμπης Διαμαντόπουλος και πλήθος κόσμου.
_MPF2519.jpgΤον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την σημερινή του επίσκεψη στις πόλεις τις Κορινθίας συνόδευσε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και τον οποίο ο αρχηγός της ΝΔ "έχρισε" υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου,  απέναντι στον νυν Περιφερειάρχη  Πέτρο Τατούλη, με τον οποίο η "Πειραιώς" έχει κόψει γέφυρες. Πάντως εντύπωση προκάλεσε η απουσία των περιφερειακών συμβούλων Γκίκα , Παπαφωτίου, Πετρίτση , Λέγγα και Πισιμήση που είχαν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".
Αξιο αυτοδιοικητικό χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Νίκα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ως τούτω ήταν η επικρατέστερη επιλογή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο βουλευτής ΝΔ Κορινθίας Χρήστος Δήμας εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Παναγιώτης Νίκας θα κερδίσει τις εκλογές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης λόγω της ισχυρής του προσωπικότητας.