Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Χέρι - χέρι προκρίθηκαν Δανία και Γαλλία

Δανία-Γαλλία 0-0: Δίχως άγ«Χ»ος 
Δανία και Γαλλία, οι δυο πρωτοπόρες του Γ' ομίλου ήθελαν μόλις από ένα βαθμό για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση τους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το πέτυχαν μετά τον  ισοπαλο χωρις  σκορ .αγώνα τους.. 
Δανία: Σμάιχελ, Ντάλσγκορντ, Κίερ, Κρίστενσεν, Λάρσεν, Μπρέιθγουεϊτ, Ντιλένι (90' Λέραγκερ), Ερικσεν, Σίστο (59’ Φίσερ), Γιόργκενσεν, Κορνέλιους (75’ Ντόλμπεργκ)
Γαλλία: Μανταντά, Σιντιμπέ, Βαράν, Κιμπέμπε, Ερνάντες (50’ Μεντί), Καντέ, Ενζονζί, Ντεμπελέ (78’ Εμπαπέ), Γκριζμάν (69’ Φεκίρ), Λεμάρ, Ζιρού

Αντίθετα η Αυστραλία δεν τα καταφερε καθώς έχασε με 0 - 2 με τέρματα του Καρίγιο στο 18΄ και του Γκερέρο στο 50΄ από το αδιάφορο Περού
Αυστραλία(Μπερτ Φαν Μάαρβικ): Ράιαν, Ρίσντον, Σένσμπουρι, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Γέντινακ, Μούι, Ρόγκιτς(Ιρβάιν 72'), Λέκι, Κρούζε, Γιούριτς(Κέιχιλ 53').
Περού(Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγέσε, Σανταμαρία, Τράουκο, Κουέβα, Γκερέρο, Τάπια(Ουρτάδο 63'), Ράμος, Αντβίνκουλα, Καρίγιο(Καρταχένα 79'), Γιοτούν(Ακίνο 46'), Φλόρες.

Στις 21:00 Νιγηρία και Αργεντινή από τον Δ' όμιλο θα διεκδικήσουν το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «16» του Μουντιάλ. Η Νιγηρία με νίκη «κλειδώνει» την συμμετοχή της στην επόμενη φάση. Για την Αργεντινή τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα: Χρειάζεται τους τρεις βαθμούς, αλλά και ήττα ή ισοπαλία της Ισλανδίας κόντρα στην Κροατία. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 1.
Η άλλη αναμέτρηση του Δ' Ομίλου ανάμεσα σε Ισλανδία και Κροατία ενδιαφέρει τόσο τους τυπικά γηπεδούχους, όσο και την Αργεντινή. Οι Ισλανδοί χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη για να προκριθούν στους 16 και έχουν το κίνητρο, αντίθετα με τους Κροάτες, που έχουν ήδη προκριθεί. Στις 21:00 και αυτή η αναμέτρηση, η οποία θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2.