Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Νιγηρία-Αργεντινή 1-2: Το «φιλί της ζωής» από τον Ρόχο!

Νιγηρία-Αργεντινή 1-2: Το «φιλί της ζωής» από τον Ρόχο!
Έσπασαν καρδιές στο παιχνίδι της Αγίας Πετρούπολης ανάμεσα στη Νιγηρία και την Αργεντινή, με την «Αλμπισελέστε» να δέχεται τελικά το «φιλί της ζωής» από τον Μάρκος Ρόχο τέσσερα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90' και να περνάει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ! Χωρίς σε καμία περίπτωση να εντυπωσιάσει, η παρέα του Λιονέλ Μέσι έκανε ίσως την καλύτερή της εμφάνιση στη φάση των ομίλων και επιβραβεύτηκε, έστω κι αν χρειάστηκε τον «από μηχανής θεό» Ρόχο στα τελευταία λεπτά.


Ο Μέσι έδωσε προβάδισμα στους Αργεντινούς με ένα υπέροχο γκολ νωρίς στο παιχνίδι, σκοράροντας με τρεις επαφές -και με το «κακό» του πόδι, το δεξί- ύστερα από τη μακρινή μπαλιά του Μπανέγα. Εύκολα ή δύσκολα η ομάδα του Σαμπάολι (ο οποίος εύλογα προέβη σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα) κατάφερνε να κρατάει μακριά τους «Σούπερ Αετούς» μέχρι το 51', όταν ο ρέφερι Τσακίρ έκρινε (αυστηρά) ότι το μαρκάρισμα του Μασεράνο στον Μπαλογκούν ήταν πέναλτι, το οποίο ο Μόουζες ψύχραιμα μετέτρεψε σε γκολ από τα 11 βήματα.
Το άγχος είχε χτυπήσει... κόκκινο, σαν τη σημασία του ονόματος του παίκτη που έμελλε να γράψει την ιστορία του ματς στο 86'! Ο Ρόχο (=κόκκινο στα Ισπανικά) δέχθηκε σέντρα ακριβείας από τον φιλότιμο Μερκάδο και μιμούμενος τον Μέσι (με το «κακό» του πόδι κι αυτός) πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με δεξί σουτ στην κίνηση, στέλνοντας τους φίλους της Αργεντινής στα... ουράνια και την ομάδα του στην επόμενη φάση, όπου περιμένει η Γαλλία...
ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Μπαλογκούν, Εκόνγκ, Ομερούο (90' Ιβόμπι), Μόουζες, Ετέμπο, Μίκελ, Εντιντί, Ιντόβου, Μούσα (90'+3' Νουάνκουο), Ιχεανάτσο (46' Ιγκάλο).
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Αρμάνι, Μερκάντο, Οταμέντι, Μάρκος Ρόχο, Ταλιαφίκο (80' Αγουέρο), Πέρεζ (60' Παβόν), Μασεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία (72' Μέσα), Μέσι, Ιγκουαΐν.