Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2018 - Συμμετοχή Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου


 
Η χθεσινή πρώτη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου στις εκδηλώσεις του Εορτασμού της 192ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθερων Πολιορκημένων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου σημαδεύτηκε με μια ιδιαίτερα τιμητική στιγμή για εκείνη, διότι έξι μουσικοί της (Ανδριάνα Σανδραβέλη, Κωνσταντίνος Ψαρρός, Γιάννης Ψαρρός, Μιρένα Βαβαρέτου, Νίκος Καλάης καί Παναγιώτης Παναγάκος) της πλαισίωσαν μουσικά την αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, μαζί με ακόμα τέσσερις ντόπιους μουσικούς του Μεσολογγίου (Χρηστος Κουντουρης, Σιμος Μαρκουτσας, Παρασκευη Μαγδαληνου και Χρυσά Μαγδαληνου)!

Πιο συγεκριμένα, μετά το τέλος της πομπής της Εικόνας της Εξόδου το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στον Κήπο των Ηρώων η "Νύχτα της Εξόδου", με την αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη και περιελάμβάνε:
 • Επιμνημόσυνη δέηση, στην μνήμη των αθανάτων νεκρών 
• Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και πρεσβευτές ξένων κρατών 
• Ομιλία από τον Δήμαρχο Ιερας Πολεως Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο 
• Δρώμενο αναπαράστασης της ανατίναξης του δημογέροντα, Χρήστου Καψάλη. Στην επιμνημόσυνη δέηση έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου υπό την Δ/νση του Ανδρέα Λανάρα, ενώ στο δρώμενο του Καψάλη έλαβαν μέρος: 
Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, η Χορωδία του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου, μαθητικές χορωδίες των Γυμνασίων και των Λυκείων του Μεσολογγίου και σύνολο Πνευστών Οργάνων αποτελούμενο απο μουσικούς της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας και ντόπιους μουσικούς. Την διεύθυνση του συνόλου είχε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, Σπύρος Χολέβας. 
Τον ρόλο του Καψάλη υποδύθηκε ο Θωμάς Θεοφιλάτος. Στον ρόλο του ποιητή, ο ηθοποιός Γιάννης Τράντας. 
Τις ενοργανώσεις έκανε ο Χρήστος Βλαχογιάννης, ο οποίος είναι και καλλιτεχνικός υπεύθυνος της όλης παραγωγής. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Λευτέρης Δακαλάκης.
Ευχαριστούμε θερμά για την ιδιαίτερη αυτή στιγμη τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Καραπάνο, τον μαέστρο κ. Χρήστο Βλαχογιάννη καθώς και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, Σπύρο Χολέβα, για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο μας, στη Φιλαρμονική μας καθώς και για την άριστη φιλοξενία.
Φυσικά και την ΕΡΤ 2, που μετέδωσε ζωντανά το δρώμενο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα ανέβει και οπτικοακουστικό υλικό καί απο τη συμμετοχή ολοκλήρου του μουσικού σώματος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου στις στις εκδηλώσεις του Εορτασμού της 192ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθερων Πολιορκημένων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου!!

Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου.