Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ : 1983 Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



 Ο αρχηγός του Αστέρα Βασίλης Μαραμαθάς σηκώνει το κύπελλο, που είχε πάρει από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΣ Κορινθίας  Σπύρο Νίκα

 
Αστέρας Δερβενίου – Κύψελος 2-1 παρ. (1-1 κ.α.)
Περίοδος 1982 -83
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  Από αριστερά όρθιοι : Ντίνος Γιαννούλης, Αποστόλης Μανέτας, Χρήστος Παπασταμόπουλος, Κωνσταντίνος Πάτας, Βασίλης Σταυρόπουλος, Βασίλης Μαραμαθάς, Ιωάννης. Σταματόπουλος, Ιωάννης. Καρυπίδης, Γεώργιος. Σταματόπουλος.
Καθήμενοι : Παναγιώτης Αυγερινός, Αντώνης Δημητρίου, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, Ιωάννης Γώγος, Θέμης Λουζιώτης, Σωτήρης Γιαννόπουλος, Νίκος Βυζάς

Ο Αστέρας Δερβενίου αναδείχτηκε Κυπελλούχος αφού έφερε τα παρακάτω αποτελέσματα : με Α. Ο. Λουτρακίου 1 – 0 , Σαρωνικό Γαλτακίου 0 – 0 κανονικός αγώνας 5 – 3 στα πέναλτι , Εθνικό Ξυλοκέριζας 1 – 0 στην παράταση , Ατρόμητο Χιλιομοδίου 2 – 0 και στον τελικό τον Κύψελο 2- 1.
Αλλά για τον τελικό ο απεσταλμένος της εφημερίδας ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ στην Κόρινθο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ στις 4 – 3 – 83 μετέδωσε τα εξής:



«Ο Αστέρας Δερβενίου νικώντας στον τελικό τον Κύψελο Κορίνθου 2 – 1 κατέκτησε το Κύπελλο Κορινθίας. Ο ηττηθείς είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με τον Τσολάκη στο 42’. Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν. Ο Αστέρας επικράτησε ολοκληρωτικά. Ισοφάρισε στο 66’ με τον Βυζά ενώ στο 68’ ο Ζαφειρόπουλος έχασε πέναλτι. Το νικητήριο γκολ πέτυχε στο 110’ πάλι ο Βυζάς. Από τον Αστέρα δεν υπάρχουν υστερήσαντες. Διακρίθηκαν όμως ιδιαίτερα οι Βυζάς ,Ζαφειρόπουλος , Σταυρόπουλος και Δημητρίου. Καλύτεροι από τον Κύψελο οι Σκλιάς Τσολάκης , Αμπαδιωτάκης και Στριμενόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Καρυπίδης , Παππάς (46’ Σταματόπουλος) , Δημητρίου , Γιαννούλης , Μαραμαθάς, Ζαφειρόπουλος, Παπασταμόπουλος , Λουζιώτης , Βυζάς , Γώγος ( 92΄Γιαννόπουλος) , Σταυρόπουλος.

Σε ανταποκριση του ο Βασίλης Λάλος στις 4 - 3 - 83 από το Δερβένι στην εφημερίδα " ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" και με τίτλο "Κάηκε" το Δερβένι μετέδωσε τα εξής: " H κατάκτηση του κυπ'ελλου από τον Αστέρα πανηγυριστικε έξαλλα σε ολόκλυρο το Δερβένι. Δικαιολογημένα άλλωστε, αφου αποτέλεσε τον μεγαλύτερο άθλο στην δωδεκάχρονη ιστορία του συλλόγου. Από την Κόρινθο ήδη, όπου είχε γίνει ο τελικός είχε σχηματιστεί πομπή από αυτοκίνητα. Οι εκδηλώσεις έγιναν σεισμικές όταν η πομπή μπήκε στο Δερβένι. Ο ενθουσιασμός ήταν ασυγκράτητος παρα το γεγονός ότι έβρεχε. Οι παίκτες γνώρισαν μεγάλειώδη υποδοχή , το κυπελλο πέρασε από εκατοντάδες χέρια. Γενικά οι στιγμές πυ έζησε το Δερβένι ήταν συγκλονιστικές. Και θα μείνουν αξέχαστες σε όλους."

ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ακολούθως ο Αστέρας στα πλαίσια του Κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος στις 11 – 5 – 83 αντιμετώπισε στην Ερμούπολη της Σύρου τον Α. Ο Σύρου και τον οποίο απέκλεισε με 2 – 1 στην παράταση .
Σε ανταπόκρισή του από την Ερμούπολη ο Στ. Σταυρακόπουλος στην εφημερίδα "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" μετέδωσε τα εξής: "Ένας πολύ κακός Α. Ο. Σύρου έχασε στην έδρα του από τον καλύτερό του  Αστέρα  Δερβενίου με 1 - 2 και αποκλειστηκε στον πρώτο κιόλας γύρο του ερασιτεχνικού κυπέλλου. Εντελώς ανοργάνωτοι οι γηπεδούχοι και χωρίς καλή φυσική κατασταση αποκάρδιωσαν. Αντίθετα ο Αστέρας παρόλο ππου δεν έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας, φάνηκε δεμένο συγκρότημα και νίκησε δίκαια.. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 50’ με τον Σταυρόπουλο ο οποίος στο 61’ με αυτογκόλ ισοφάρισε για λογαριασμό του Α. Ο. Σύρου για να πάρει την νίκη – πρόκριση ο Αστέρας στο 114’ με τον Βυζά που είχε δοκάρι στο 55’.
Καλύτεροι από τον νικητή οι Σταυρόπουλος, Μαραμαθάς, Γιαννούλης, ενώ από τον ηττηθέντα κανεις δεν ξεπέρασε τη μετριότητα.. Άριστη η διαιτησία τουΑθηναίου Φραγκογιάννη
 

ΑΣΤΕΡΑΣ : Δορμπαράκης, Παπασταμόπουλος , Σαράμπαλης , Γιαννούλης , Μαραμαθάς, Ζαφειρόπουλος , Λουζιώτης, Καραούζος (66’ Παππάς), Βυζάς , Γιαννόπουλος , Σταυρόπουλος.
" Στον επόμενο γύρο ο Αστέρας έχασε και αποκλείσθει στην Χίο από τον ΑΠΟ Χίου με σκορ 2 – 0. Άν προκρινόταν ο Αστέρας θα αγωνιζόταν στα ημιτελικά με το Α. Ο. Πάτραι .-