Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Τρομερή η ΑΕΚ πέρασε από το Αγρίνιο

Τρομερή η ΑΕΚ, «πεντάστερος» ο ΠΑΟΚ, ανατροπή ο Πανιώνιος 
Ξανά στην πρώτη θέση -με αγώνα παραπάνω από τον Ολυμπιακό- ανέβηκε η ΑΕΚ, η οποία συνέτριψε με 4 - 1 τον Πανιτωλικό στο Αγρίνιο στον τελευταία αγώνα της πρώτης μέρας της 16ης αγωνιστικής της Super League.
Σκόρερ της «Ένωσης» ο Μπακασέτας στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα, ο Χριστοδουλόπουλος στο 36΄ με πέναλτι, ο Αραούχο στο 45+1 με σουτ και ο Λόπες στο 61΄ με σουτ. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 68΄ με πέναλτι του Μοράρ.
Ο Μπακασέτας, που τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και αποχώρησε, δίκαια κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου της αναμέτρησης, αφού εκτός του γκολ, κέρδισε το πέναλτι που σκόραρε ο Χριστοδουλόπουλος και έδωσε την πάσα στον Αραούχο στο τρίτο τέρμα της ΑΕΚ.  
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Μιχάι, Μύγας (69΄ Μαρινάκης), Λουίς Ρόσα (46΄ Κλέζιο), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Ρόσα (60΄ Τσοκάνης), Ντίας, Μοράρ. ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Κονέ, Μπακασέτας (52΄ Μασούντ), Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (60΄ Λόπες), Αραούχο (71΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια.
Ένας φοβερός ΠΑΟΚ διέλυσε τον Λεβαδειακό στην Τούμπα  με 5 - 0 και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.  Σκόρερ των νικητών οι Μάτος στο 18΄, Κάμπος στο 48΄ και στο 59΄, Πρίγιοβιτς στο 57΄ και στο 89΄ με πέναλτι.
 ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (46΄ Τσίμιροτ), Πέλκας (77΄ Κουλούρης), Λημνιός (63΄ Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Πρίγιοβιτς.
Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό):
Επασί, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Φαβάρο, Ζαραδούκας (58΄ Μπελγκαζουανί), Ομπιόρα, Νιάσε (63΄ Μητρόπουλος), Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι.
Νωρίτερα στον πρώτο αγώνα της ημέρας ο Πανιώνιος βρέθηκε να χάνει, όμως έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη  με σκορ 3 - 1.
Η Κέρκυρα, στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της, άνοιξε το σκορ στο 43ο λεπτό με τον Επστάιν, αλλά στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» αντέδρασαν και πήραν τη νίκη με τα γκολ των Μασούρα (46'), Λάμπρου (53') και Παπαγεωργίου (78').
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Μπαντής, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (46' Σπιριντόνοβιτς), Μασούρας, Λάμπρου (76' Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (83' Πινιώτης).
Κέρκυρα (Σάκης Τσιώλης):
Κουτζαβασίλης, Γεωργίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης (55' Μπάουμαν), Γκράσι, Σοϊλέδης, Κρητικός, Μπαλάφας (67' Κόντος), Σιόντης, Έπσταϊν, Παμλίδης (75' Ζορμπάς).
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με την εκτός έδρας αποστολή του -κάτοχου του τίτλου και πρωτοπόρου- Ολυμπιακού, καθώς αναμετράται στη Λάρισα με την ΑΕΛ και θέλει τη νίκη για να παραμείνει στο... ρετιρέ.

Σε «απόσταση βολής» από τους Πειραιώτες βρίσκεται και ο Ατρόμητος που αντιμετωπίζει στο «Γεώργιος Καμάρας» τον Απόλλωνα Σμύρνης την Δευτέρα (8/1), στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 16η ημέρα.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/1
Πανιώνιος-Κέρκυρα 3-1
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0
Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-4
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/1
15:00 Παναθηναϊκός-Πλατανιάς
17:15 Λαμία-Ξάνθη
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης
19:30 ΑΕΛ-Ολυμπιακός
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/1
19:30 Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος