Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Παγώνει η χώρα – Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xionia-athina-500.jpg
Πέφτει και άλλο την Τετάρτη η θερμοκρασία με τις καιρικές συνθήκες μάλιστα να επιδεινώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Για την Τετάρτη (06/12/2017) στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στην Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές, και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι
από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη (07/12) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το βράδυ στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.
Την Παρασκευή (08/12) στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός και από το βράδυ τοπικές νεφώσεις στα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.
Το Σάββατο (09/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή
Την Κυριακή (10/12) και τη Δευτέρα (11/12) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα νότια και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.