Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Το δωμάτιο δεν αλλάζει… ελέφαντα


Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Το πρόσωπο που σπανίως συσπάται, για να εξωτερικεύσει συναίσθημα, αποδεικνύεται ότι κρύβει έναν άνθρωπο με προχωρημένη αίσθηση του χιούμορ. Όπως συμβαίνει άλλωστε με κάθε μεγάλο. Πνευματώδη και υπερμεγέθη, αναφορικά με το αποτύπωμα που αφήνει.

Ο ηγέτης που… κάνει κουμάντο στον πλανήτη τα τελευταία αρκετά χρόνια, και η Ιστορία θα καταγράψει ότι… αναθεώρησε το σενάριο της ανθρωπότητας όπως μας την κληρονόμησε ο Ψυχρός Πόλεμος, ανατρέποντας υπέρ του τις σχετικές ισορροπίες δύναμης, επέλεξε την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ θα… προκαλούσε μπάχαλο στη Μέση Ανατολή, με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, για να ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Ρωσίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν λοιπόν… δεν μας κουνάει μαντίλι ενόψει του 2018. Ο πάλαι ποτέ πράκτορας των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών, θα είναι υποψήφιος για μια νέα προεδρική θητεία, την τέταρτη, που… καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξεκινήσει το 2018, και θα ολοκληρωθεί το 2024, όταν θα διάγει την… τρυφερή ηλικία των 72 ετών.

Ο απόλυτος τσάρος της σύγχρονης ανθρωπότητας, ήταν Πρόεδρος της Ρωσίας για δυο θητείες, από το 2000 μέχρι το 2004, και από το 2004 μέχρι το 2008. Επειδή το Σύνταγμα δεν του επέτρεπε να συνεχίσει… πάρκαρε την Προεδρία στο “δικό του παιδί”, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, από το 2008 έως το 2012, με τον ίδιο να ασκεί την πραγματική εξουσία ως πρωθυπουργός. Το 2012, και αφού… διόρθωσε το Σύνταγμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για την Προεδρία, η θητεία στην οποία είναι πλέον 6ετής. Και φυσικά, κέρδισε πανηγυρικά, όπως αναμένεται να συμβεί και στις κάλπες του 2018.

Το δωμάτιο, δεν αλλάζει… ελέφαντα.

ysterografa.gr