Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο οι κουκουλοφόροι στην Αθήνα

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/epeisodia-grigoropoulos-500-1.jpg
Άγρια επεισόδια με την Αστυνομία σε ρόλο παρατηρητή ξέσπασαν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας πριν αλλά και κατά την διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Από τις 12 το μεσημέρι και για περίπου δύο ώρες, κουκουλοφόροι προκαλούσαν επεισόδια, πετώντας μολότοφ και προκαλώντας φθορές σε βιτρίνες και τράπεζες. Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύτηκαν το μαθητικό συλλαλητήριο για την
επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και την απουσία της αστυνομίας, και διέλυσαν ό,τι βρήκαν στον δρόμο τους στην Αθήνα.
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/epeisodia-grigoropoulos-2.jpgΣτο πέρασμά τους από τα Προπύλαια έως το Σύνταγμα κατέστρεψαν πεζοδρόμια, κάδους απορριμμάτων, έσπασαν φανάρια, στάσεις λεωφορείων, ξήλωσαν πινακίδες.
  
Σε όλη αυτή τη διαδρομή της καταστροφής η αστυνομία απουσίαζε ή έκανε διακριτική παρακολούθηση, χωρίς να επεμβαίνει καθόλου.
Οταν οι νεαροί έφτασαν, εκμεταλλευόμενοι τη μαθητική πορεία που είναι σε εξέλιξη, στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον των αστυνομικών που ήταν έξω από το Κοινοβούλιο.
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/epeisodia-grigoropoulos-4.jpg  
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στο Σύνταγμα είναι πως κουκουλοφόροι κρατούσαν στα χέρια τους ακόμα και πινακίδες «STOP», που ξήλωσαν προφανώς από κάποιο στενό.
 Η πορεία των μαθητών έφτασε στο Σύνταγμα και πολλοί από τους κουκουλοφόρους ακολούθησαν σπάζοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Μόλις έστριψαν στην Βασιλέως Γεωργίου άρχισε και ο πετροπόλεμος και η ρίψη μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.
Η πορεία έφτασε μπροστά από τη Βουλή με κάποιους να εξακολουθούν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών.Τελικά η πορεία κατέληξε στα Προπύλαια με τις καταστροφές να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό
Ωστόσο και το απόγευμα αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει πορεία (6 το απόγευμα) από τα Προπύλαια προς το σημείο που δολοφονήθηκε πριν 9 χρόνια ο 15χρονος μαθητής.
Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Συνολικά έχουν διατεθεί περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί, οι οποίοι ωστόσο ήταν άφαντοι στο μαθητικό συλλαλητήριο.
διαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως η Αστυνομία δεν έχει αντιδράσει στις καταστροφές που έγιναν από το πρωί στο Κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εντολές που έχουν λάβει οι αστυνομικοί είναι να μην επέμβουν παρά μόνο αν τα πράγματα… ξεφύγουν. Φαίνεται πως αυτό συμβαίνει προκειμένου να μην προκαλέσουν την έκρηξη των κουκουλοφόρων, καθώς αναμένεται να κάνουν τις καταστροφές τους και να σταματήσουν.
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πέρσι, όπου έσπασαν τα ίδια σημεία που σπάνε και φέτος. Ωστόσο αναρωτιέται κανείς, ενώ καίγονται κάδοι, σπάνε περιουσίες και οι εικόνες κάνουν γι άλλη μία φορά τον γύρο των social media, σε ποιο σημείο πρέπει να φτάσει η κατάσταση για να σταματήσουν τα επεισόδια.
Κλειστοί θα είναι σήμερα Τετάρτη από τις 12.00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα και από τις 16.00 ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο.
Κλειστός θα είναι από τις 12.00 το μεσημέρι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα λόγω των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.