Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

«Αντίο» Ευρώπη... Με ήττα 0-2 από τη Γιουβέντους αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός

Με ήττα 0-2 από τη Γιουβέντους αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός 
Η περιπέτεια του Ολυμπιακού στο  Champions League, ολοκληρώθηκε...Με απολογισμό μια ισοπαλία, αυτή με την Μπαρτσελόνα, και πέντε ήττες, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την παρουσία του στο καθώς την 6η και τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 2-0 από τη Γιουβέντους, χάρη σε γκολ του Κουαδράδο στο 15' και του Μπερναρντέσκι στο 90'
 Οι «ερυθρόλευκοι» αποχαιρέτισαν την διοργάνωση, με την χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή ελληνικής ομάδας και πλέον ρίχνουν το βάρος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!  . Έτσι, από τον 4ο όμιλο, όπου η ελληνική ομάδα πήρε την 4η θέση, η Γιουβέντους προκρίθηκε ως 2η, πίσω από τον Μπαρτσελόνα.
 Η Γιουβέντους είχε απουσίες (Μπουφόν, Μάντζουκιτς) και ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γήπεδό του και να βγάλει πίεση στα πρώτα λεπτά. Μία πίεση όμως που η Γιουβέντους όχι μόνο την ξεπέρασε σχετικά εύκολα αλλά είχε και φάση για γκολ στο 7' με τον Ντιμπάλα (εκπληκτική απόκρουση του Προτό). Ο Ολυμπιακός απάντησε μ' ένα μακρινό σουτ του Ομάρ (11') όμως ήταν φανερό ότι δεν είχε μπει καλά στο ματς.
Στο 15' η Γιουβέντους με τρεις πάσες άνοιξε την άμυνα των «ερυθρολεύκων» κι έφτασε ο Κουαδράδο να μπει με την μπάλα στα δίχτυα μετά την εξαιρετική σέντρα του Αλεξ Σάνδρο. Σ' εκείνο το σημείο το ματς... έσβησε. Η Γιουβέντους έκανε διαχείριση με την κατοχή της μπάλας και ο Ολυμπιακός πίεζε για να κλέψει μπάλες (χωρίς επιτυχία).
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν με τίποτα να πατήσουν την περιοχή του Σέζνι και το έκαναν μόνο από στατικές φάσεις. Από μία τέτοια ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 41' μετά το κόρνερ του Σεμπά. Ο Νικολάου πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τζούρτζεβιτς βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι πήρε την δεύτερη αλλά ο Σέζνι με σπουδαία επέμβαση κράτησε το 0-1.
Η αλλαγή του Μάριν (αντί του Σεμπά) σίγουρα βοήθησε περισσότερο τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, δεν δέχθηκαν κάποια σοβαρή απειλή από την Γιουβέντους (η οποία κατέβασε ρυθμούς) είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 58' με τον Γερμανό (πλασέ που έβγαλε ο Σέζνι) αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την Γιουβέντους ν' ανησυχήσει.
Το έκανε πάλι σ' ένα σημείο που το ματς έδειχνε να είχε σβήσει. Ο Κούτρης έβγαλε την σέντρα στο 82' ο Μάριν δεν ακούμπησε την μπάλα και η κεφαλιά του Μπεν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το γκολ του Μπερναντέσκι στο 89' για να τελειώσει την υπόθεση νίκη στο συγκεκριμένο ματς.
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (61' Φορτούνης, Πάρντο, Σεμπά (46' Μάριν), Τζούρτζεβιτς (70' Μπεν)
Γιουβέντους (Μάξιμο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Κεντίρα, Κουαδράδο (84' Μπερναντέσκι), Ιγκουαϊν, Ντιμπάλα (62' Πιάνιτς), Ντάγκλας Κόστα, Αλεξ Σάντρο, Ματουιντί, Μπαρτζάλι (70' Ρουγκάνι)