Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ (VIDEO)

Κι ενώ η νέα εθνική οδός Κορίνθου Πατρών μόλις έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία φαίνεται ότι οι πρώτες κακοτεχνίες παρουσιάζονται και βγάζουν τους κατοίκους των περιοχών στους δρόμους. 
Στην Λυκοποριά του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, καθώς στο τμήμα που ενώνει την έξοδο από τη νέα Εθνική οδό με τον παραλιακό δρόμο δεν υπάρχει πεζοδρόμιο και οι κάτοικοι είναι αδύνατον
να περπατήσουν με ασφάλεια. Ο κ. Χρήστος Λύρας είναι συντονιστής της ομάδας των κατοίκων που έχει συσταθεί και ζητά να δρομολογηθεί λύση για να μην θρηνήσουμε θύματα.
Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει ένα πεζοδρόμιο τουλάχιστον στο ρεύμα καθόδου προς το χωριό, ώστε να μπορούν να κινούνται με σχετική ασφάλεια. Παράλληλα ζητούν να γίνει μία πεζογέφυρα στο σημείο του ποταμού, ώστε να μπορέσουν και εκεί όπου ο δρόμος στενεύει υπερβολικά να περάσουν με ασφάλεια.
Ο κ. Κώστας Κλαδούχος αναρωτήθηκε αν όσα έγιναν ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμού ή αν αποτελούν δουλειές του ποδαριού. Και μας μεταφέρει έναν διάλογο που είχε με συνεργείο που είχε στην ευθυνη του να τοποθετήσει τον φωτισμό στον νέο δρόμο. Ωστόσο στον αρχικό σχεδιασμό δεν υπήρχε πρόβλεψη να μπουν φώτα στο συγκεκριμένο τμήμα του κόμβου.
Η σύζυγος του κ. Κώστα, η κυρία Αννα Κλαδούχου, μεταφέρει την δική της εμπειρία από την καθημερινή της προσπάθεια να διασχίσει αυτό το τμήμα του δρόμου. Όπως είπε, τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα να σταματούν για να μην πέσουν πάνω στους πεζούς, ενώ άλλη μια φορά το λεωφορείο της γραμμής σταμάτησε την τελευταία στιγμή πριν πέσει πάνω της.
Η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου της Λυκοποριάς Γεωργία Παπαδοπούλου εκφράζει το αίσθημα αγωνίας και ανασφάλεια που διακατέχει τους κατοίκους. Όπως είπε η διαμαρτυρία των κατοίκων δεν έχει ούτε πολιτικές ούτε κομματικές αναφορές, ενώ σημειώνει πως ο δήμος έχει κάνει τις ενέργειες που επιβάλλονται.
Τέλος, ο κ. Γιάννης Μαραμαθάς πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας στα Σαρανταπηχιώτικα εκφράζει το παράπονό του για το γεγονός ότι όποιοι κατασκεύασαν τον δρόμο έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα παρά για του πεζούς. Και χτυπάει καμπανάκι κινδύνου για περίπου 200-300 παιδιά που μαζεύονται στην περιοχή το καλοκαίρι και διασχίζουν τον κόμβο.

 Επίσης για το θέμα με τον κόμβο της Λυκοποριάς μίλησαν στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του ΗΛΕΚΤΡΑ, στην  δημοσιογράφο Μαίρη Νικολοπούλου, ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Λύρας και ο Βουλευτης Κορινθιας Γιωργος Ψυχογιος. Οι δηλώσεις τους στα βίντεο που ακολουθούν 


Πηγή: Ηλέκτρα 98,8 FM