Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Πολυτεχνείο: 16 συλλήψεις και 39 προσαγωγές

Πολυτεχνείο: 16 συλλήψεις και 39 προσαγωγές 
Δεκαέξι συλλήψεις έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις χθες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, ενώ προσήχθησαν συνολικά 39 πρόσωπα, εκ των οποίων τα 23 αφέθηκαν ελεύθερα. Τραυματίστηκαν ελαφρά έξι αστυνομικοί.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα, Σάββατο, στον εισαγγελέα.

Εκ των 16 συλληφθέντων οι εννέα είναι ημεδαποί, ηλικίας απο 18 έως 32 ετών, δύο υπήκοοι Γαλλίας, δύο Γερμανίας (22 και 26 ετών), ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών και ένας Ιρακινός 19 ετών και δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού, έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, απο τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.
Στο μεταξύ στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε κάτω από το γόνατο από φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από ομάδα κουκουλοφόρων στην συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και η οποία υποβλήθηκε το βράδυ σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.
Η ένταση άρχισε να εκτονώνεται μετά τις 22.30 το βράδυ και τελικά ηρέμησε αργά τη νύχτα.

Τα επεισόδια, που ξέσπασαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, είχαν ως επίκεντρο τους δρόμους των Εξαρχείων με αντιεξουσιαστές να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.