Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ο Κούτρης λύτρωσε στο 84' τον Ολυμπιακό, 2-1 τον Λεβαδειακό, και επιασε κορυφή

Με λυτρωτή τον Κούτρη κέρδισε ο Ολυμπιακός
 












Την 2η σερί εντός έδρας νίκη του και 6η στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός με 2-1 επί του Λεβαδειακού, στο τρίτο χρονικά ματς της 11ης αγωνιστικής της Super League.
Ο Ζιλέ άνοιξε το σκορ στο 43΄, ισοφάρισε ο Γιακουμάκης στο 68΄, αλλά στο 84΄ ο Κούτρης χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους.
Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του ματς. Από το 25΄ μέχρι το 60΄ οι Πειραιώτες έκλεισαν τον Λεβαδειακό στα καρέ του, έχασαν πολλές ευκαιρίες και σαφώς θα μπορούσαν να είχαν φτάσει μία άνετη νίκη.
Από τη στιγμή που δεν το έκαναν στο 53΄ με το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία στη μοναδική αδράνεια της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Ολυμπιακός που φαινόταν να τα έχει χαμένα μετά το γκολ που δέχτηκε «λυτρώθηκε» στο 84΄ από το τραγικό λάθος του κορυφαίου μέχρι τότε παίκτη του Λεβαδειακού, Επασί, ο οποίος έκανε λάθος υπολογισμό στο σουτ του Κούτρη.
Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των Πειραιωτών ξεκινούσαν από τον άξονα, απ΄ όπου προήλθε και το πρώτο γκολ στο 43΄. Αφού νωρίτερα οι παίκτες του Λεμονή είχαν χάσει τέσσερις κλασικές ευκαιρίες στο διάστημα 25΄-35΄, με κορυφαία την σωτήρια επέμβαση του Επασί στο τετ-α-τετ με τον Ανσαριφάρντ, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, Ταχτσίδης και Φορτούνης άλλαξαν με... κινηματογραφική ταχύτητα τη μπάλα, ο Ζιλέ έγινε τελικός αποδέκτης κι αφού απέφυγε δύο παίκτες του Λεβαδειακού, πλάσαρε υποδειγματικά κι «έγραψε» το 1-0.
Ο Ολυμπιακός επιδίωξε να «καθαρίσει» γρήγορα το ματς και θα μπορούσε να το είχε κάνει με την έναρξη του β΄ μέρους, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κούτρη από τον Τριποτσέρη. Ο Φορτούνης, όμως, ήταν άστοχος από την «ασβεστένια βούλα» στο 53΄. Ο αγώνας ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι έχαναν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και τελικά το... πλήρωσαν από μία «στημένη φάση».
Από το κόρνερ του Γιουσούφ στο 68΄, ο Γιακουμάκης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ελαμπντελαουΐ και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Δύο λεπτά μετά, μάλιστα, οι Βοιωτοί έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Γιακουμάκη για το 1-2, με την άμυνα του Ολυμπιακού να... απουσιάζει.
Τελικά τη λύση έδωσε ο Κούτρης στο 84΄, όταν από πολύ μακριά δοκίμασε το αριστερό σουτ κι ο Επασί που φαινόταν να ελέγχει τη μπάλα έκανε κακό υπολογισμό κι αφού βρήκε επάνω του κατέληξε στα δίχτυα. Ετσω και με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός πήρε το «τρίποντο» και με καλή ψυχολογία θα ταξιδέψει στην Λισαβόνα, όπου στις 22/11 θα παίξει... τα ρέστα του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Champions League.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουΐ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ζιλέ, Ταχτσίδης (77΄ Μάρτινς), Καρσελά (60΄ Σεμπά), Φορτούνης (80΄ Τζούρτζεβιτς), Μάριν, Ανσαριφάρντ. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (58΄ Σουμπίνιο), Νουάνκο, Μητρόπουλος (89΄ Σίλβα), Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης.
 ==============
Η αυλαία της αγωνιστικής, άνοιξε με τον  αγώνα ανάμεσα στη Λαμία και στην Κέρκυρα
Η Λαμία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να λυγίσει την αντίσταση της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να αναδειχθούν ισόπαλες 1-1, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 11ης αγωνιστικής της Super League.
Η Κέρκυρα είχε μείνει με εννέα παίκτες, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα οι Σολεϊδη και Μπαλάφα, αλλά κατάφερε να κρατήσει το βαθμό της ισοπαλίας. Τα γκολ σημείωσαν οι Σολεϊδης (6') και Πίτι (45'+ πεν.).
==============
Στη  Λάρισα, η ΑΕΛ ,τα κατάφερε ! Με γκολ του Ντέλετιτς στο 86΄ η ΑΕΛ πήρε ακόμα μία πολύτιμη νίκη 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο AEL FC Arena και «εκτοξεύτηκε» στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας της Super League μετά από 11 αγωνιστικές.
Το τελικό αποτέλεσμα που παραπέμπει σε κλειστό ματς με λίγες συγκινήσεις, αδικεί την ποιότητα του παιχνιδιού, καθώς οι δύο ομάδες ήταν δημιουργικές, επιθετικές και πήραν αρκετά ρίσκα. Στο πρώτο ημίχρονο με κύριο εκφραστή τον Λεοζίνιο, η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Τσόβιτς ήταν «παρών» όποτε χρειάστηκε.
Στο δεύτερο 45λεπτο ήταν ο Απόλλωνας που απείλησε περισσότερο, αλλά αντιστοίχως ο Μπόζοβιτς επενέβη σε καθοριστικές φάσεις, ειδικά σε αυτήν του 56΄ όταν απέκρουσε την προσπάθεια του Καστιγέχος. Ολα έδειχναν ότι το ματς είχε «κλείσει» στο 0-0, αλλά για ακόμα μία φορά οι «βυσσινί» αποδείχτηκαν... εφτάψυχοι! 

Τα αποτελέσματα:
Σάββατο 18 Νοεμβρίου
Λαμία-Κέρκυρα 1-1
(45'+ Πίτι πεν.-6' Σολεϊδης)

ΑΕΛ-Απόλλων Σμύρνης 1-0
(86΄ Ντέλετιτς)

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-1
(43΄ Ζιλέ, 84΄ Κούτρης - 68΄ Γιακουμάκης)

Κυριακή 19 Νοεμβρίου
15:00 Ξάνθη-Πανιώνιος
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός
17:15 Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης
19:30 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου
19:30 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

1. ΑΕΚ 20
. Ατρόμητος 20
. Ολυμπιακός 20 -11αγ.
4. ΠΑΟΚ 18
5. Πανιώνιος 15
. Λεβαδειακός 15 -11αγ.
7. Παναθηναϊκός 13
. ΠΑΣ Γιάννινα 13
. Ξάνθη 13
. Λαμία 13 -11αγ.
. ΑΕΛ 13 -11αγ.
12. Κέρκυρα 11 -11αγ.
13. Απόλλων Σμύρνης 10 -11αγ.
14. Παναιτωλικός 9
. Αστέρας Τρίπολης 9
16. Πλατανιάς 6

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς