Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Γ΄Εθνική ( 5,6, 7 όμιλος) 7η αγωνιστική : Ντέρμπι παντου Κορινθία, Ηλεία , Αργολίδα , Ευβοία

 
Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αυγενικού στο 56΄, ο Α.Σ. Ρόδος επικράτησε του ΑΠΟ Κρετασίνι με σκορ 1-0, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας στον 6ο όμιλο.
Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο Κυριακή με την πρωτοπόρο Προοδευτική να αντιμετωπίζει, εντός  έδρας τον Ιάλυσο Ρόδου και ο Ιωνικός να μάχεται για θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Διαγόρα.
Σε ενδιαφέροντα αγώνα ο ΑΟ Λουτρακίου αναμετράται με την ομάδα του Ασπρόπυργου, ενώ στο Κιάτο δεσπόζει το κορινθιακό ντέρμπι (ντέρμπι της ουράς) ανάμεσα στο Πέλοπα και στον ΑΟ. Ζευγολατιού. Ρεπό έχει η ομάδα του Εθνικού.


Η 7η αγωνιστική
Σάββατο, 18/11  Ρόδος-Κερατσίνι 1 - 0
Κυριακή, 19/11- 15:00
Προοδευτική-Ιάλυσος 
ΑΟ Λουτράκι-Πανασπροπυργιακός Δόξα
Ζευγολατιό-Πέλοπας Κιάτου
Ιωνικός Νίκαιας-Διαγόρας Ρόδου

Ρεπό: Εθνικός Πειραιά



Το μεγάλο ηλειακό ντέρμπι ανάμεσα σε Πανηλειακό και Αστέρα Αμαλιάδας στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής, στον 5ο όμιλο,  βρίσκει και τις δύο ομάδες στην ίδια κατηγορία πρωταθλήματος ύστερα από αρκετά χρόνια, και συγκεκριμένα από τα τέλη της περασμένης δεκαετίας (’00) για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Νωρίτερα, για το ίδιο πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής πάλι, είχαν βρεθεί αντιμέτωποι το 1989-1990 (με τον Πανηλειακό τότε στο ξεκίνημα της μεγάλης πορείας για τη Α’ Εθνική).
Ένα ματς με τις δικές του βέβαια ιδιαιτερότητες, κι απέναντι σε έναν Πανηλειακό που μετά τις δυο σερί πρόσφατες ήττες πλέον, «καίγεται» για βαθμούς. Ο Αστέρας διεκδικεί τη δική του επιστροφή στις νίκες, ένα αποτέλεσμα που αν έρθει θα του δώσει εκτός από τους βαθμούς και μια μεγάλη ανάταση ψυχολογίας. Κι έχοντας αφήσει πλέον πίσω το περασμένο ματς, εκεί όπου μετά το αρχικό “πέντε στα πέντε” ήρθε την περασμένη Κυριακή η εντός έδρας ισοπαλία με την Αχαϊκή κι έτσι η έκτη σερί νίκη δεν ήρθε. Ο Αστέρας βέβαια παραμένει πρώτος στον 5ο Όμιλο, έχει τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη θέση και φυσικά παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού αυτός είναι κι ο ξεκάθαρος στόχος του. Κι έχει την αγωνιστική ισχύ για να μείνει σε αυτή τη θέση της κορυφής μέχρι το τέρμα.
Ο Αστέρας πηγαίνει χωρίς αγωνιστικά προβλήματα αφού όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Εκτός απροόπτου και εφόσον μιλάμε για γειτονικό ματς, άρα πολύ κοντινή μετακίνηση, στην αποστολή θα μετέχουν όλοι οι παίκτες και ο Καβακάς θα ανακοινώσει εκεί την 18αδα.
Ο Αστέρας, βρίσκεται σε επαφή και με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας όπως΄αλλωστε αυτή έχει ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και από τις δυο ομάδες. Τόσο για την μετάβαση της αποστολής της ομάδας, όσο και για τη διευθέτηση του αρκετού κόσμου από την Αμαλιάδα που αναμένεται να βρεθεί μεμονωμένα στο γήπεδο, καθώς οποιαδήποτε οργανωμένη μετακίνηση οπαδών δεν έχει επιτραπεί. Όπως έχει πλέον γνωστοποιηθεί από την Αστυνομία, όσοι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων επιθυμούν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Κυριακής, θα μπορούν να μεταβούν μεμονωμένα στο γήπεδο του Πύργου, να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους για τη Θύρα «7» που θα έχει κρατηθεί για το σκοπό αυτό. Δύσκολες εξόδους πραγματοποιούν ο Αστέρας Βλαχιώτη , στη Τρίπολη, κόντρα στον Παναρκαδικό, η Καλαμάτα στη Κεφαλονια και ο Διαγόρας Βραχνεικών , στη Βάρδα. Στη Κάτω Αχαΐα , η Αχαϊκή αντιμετωπίζει  το Λεωνίδιο, ενώ στις 13:00 Τσικλητήρας Πύλου υποδέχεται την Ζάκυνθο

7η αγωνιστική
Τσικλητήρας Πύλου-Ζάκυνθος (13:00)
Αχαϊκή-Λεωνίδιο
Παλληξουριακός-Καλαμάτα
Πανηλειακός-Αστέρας Αμαλιάδας
Παναρκαδικός-Αστέρας Βλαχιώτη
ΠΑΟ Βάρδας-Διαγόρας Βραχνέικων


Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η 7η αγωνιστική , στον 7ο όμιλο της Γ Εθνικής καθώς περιλαμβάνει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Αήττητο Σπάτων και την Ένωση Ερμιονίδας καθώς και τα ντέρμπι τοπικού χαρακτήρα, στην Αργολίδα ανάμεσα στον Ερμή Κιβερίου και τον Παναργειακό και στην Εύβοια όπου η Χαλκίδα αγωνίζεται με τον Ταμυναϊκό.  Επίσης η ομάδες της Λέσβου αντιμετωπίζουν τις ομάδες της Ραφήνας, Η Τριγλία υποδέχεται τον Αιολικό και η Αγία Παρασκευή την Θύελλα. Ρεπό έχει ο Πανθηραϊκός

7η αγωνιστική
Αήττητος Σπάτων-Ένωση Ερμιονίδας
Τριγλία Ραφήνας-Αιολικός
Χαλκίδα-Ταμυναϊκός
Ερμής Κιβερίου-Παναργειακός
Διαγόρας Αγίας Παρασκευής-Θύελλα Ραφήνας

Ρεπό: Πανθηραϊκός