Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Υπογραφή Σύμφωνου Φιλίας Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και της πόλης Longquan της επαρχίας Zhejiang της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

 Υπογραφή Σύμφωνου Φιλίας  Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και της πόλης Longquan της επαρχίας Zhejiang της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017, στις 11.00 το πρωί, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Δερβενίου, την επίσημη Αντιπροσωπεία Κινέζων κρατικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών, από την πόλη Longquan της επαρχίας Zhejiang της νοτιοανατολικής Κίνας.
Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε εγκάρδια τους προσκεκλημένους, στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στην μακραίωνη ιστορία και στον πολιτισμό, τις διαχρονικές σχέσεις φιλίας καθώς και τα αισθήματα αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης των δύο λαών. Κατέληξε δε, ευχόμενος την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων σε οικονομικό, πολιτιστικό και επιστημονικό επίπεδο.
Ο κ. Wang Shunfa, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμουνιστικού Κόμματος της Longquan Committee, στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πολύ θερμή υποδοχή και αναφέρθηκε στην προοπτική της προσέγγισης αυτής.
Την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και φιλίας μεταξύ των δύο λαών, την ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, του πολιτισμού, της παιδείας, του αθλητισμού, της υγείας και του τουρισμού και την προώθηση της κοινής ευημερίας των δύο πλευρών.

Κατόπιν υπογράφηκε και από τα δύο μέρη η «Συμφωνία Σχέσης Φιλίας και Ανταλλαγής».
Μετά την εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δύο περιοχών και συζήτηση για δυνητικούς τομείς εμπορικής συνεργασίας, με τη συμμετοχή και επιχειρηματιών-εκπροσώπων των κλάδων της τοπικής οικονομίας, μια μικρή ξενάγηση στην πόλη του Ξυλοκάστρου, λόγω του περιορισμένου χρόνου της αποστολής και στο τέλος παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της κινεζικής αντιπροσωπείας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης