Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

diaNEOsis - Ένα E-Shop, ένα νέο εργαλείο για την ελληνική οικονομία και εκδηλώσεις

 
Το νέο μας e-shop, ένα νέο εργαλείο για την ελληνική οικονομία και τρεις εκδηλώσεις μακριά από την Αθήνα
 

Η διαΝΕΟσις εγκαινίασε την εκδοτική της δραστηριότητα πριν από περίπου ένα χρόνο. Σε αυτό το διάστημα κυκλοφόρησαν δύο βιβλία και ένα περιοδικό, τα οποία μέχρι τώρα μπορούσατε να αποκτήσετε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Πλέον μπορείτε να τα αποκτήσετε και από το site της διαΝΕΟσις στο νέο e-shop του οργανισμού. Κάθε χρήστης από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπορεί να τα παραγγείλει απευθείας και να τα παραλάβει στο σπίτι ή στο γραφείο του λίγες ημέρες αργότερα.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, δε, κυκλοφορούν το τρίτο μας βιβλίο και το νέο τεύχος του περιοδικού "Έρευνες". Και αυτά, φυσικά, θα είναι διαθέσιμα εδώ
e-shop
Εκτός από το νέο e-shop, τον Οκτώβριο δημοσιεύσαμε και ένα νέο εργαλείο στο dianeosis.org, τον "Πίνακα Ελέγχου της Ελληνικής Οικονομίας. Πρόκειται για μία σελίδα στην οποία μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένους δεκατρείς οικονομικούς δείκτες που, όλοι μαζί, αποτυπώνουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα της ελληνικής οικονομίας πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Τα διαδραστικά γραφήματα και οι πίνακες στο τέλος της σελίδας είναι συνδεδεμένα με μία βάση δεδομένων που θα ανανεώνεται συνεχώς με τα νέα διαθέσιμα στοιχεία, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθεί τη διαχρονική εξέλιξη των δεικτών. Μπορείτε να δείτε τη νέα αυτή σελίδα εδώ.

Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε μια ανάλυση για το πώς συνδέονται οι δεκατρείς αυτοί δείκτες με την ανάπτυξη της χώρας μας εδώ.
τα ρολόγια
Σε άλλα νέα, η διαΝΕΟσις μεταφέρει το ερώτημα "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ;" στην Αρχαία Ολυμπία, σε ανοιχτή εκδήλωση με κεντρικό ομιλήτη τον Πρόεδρο της Lyktos Group Μιχάλη Σάλλα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας (πρώην ΣΠΑΠ).

Στην εκδήλωση διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί-ερευνητές θα παρουσιάσουν αποτελέσματα ερευνών της διαΝΕΟσις που αφορούν σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας μας, ενώ θα παρουσιαστούν τρία επιτυχημένα σχήματα συνεργατικότητας από εκπροσώπους της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα τοποθετηθούν με σύντομες παρεμβάσεις επί των ευρημάτων των ερευνών οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμά της εκδήλωσης εδώ.
Δύο ημέρες νωρίτερα, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, η διαΝΕΟσις συνδιοργανώνει με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και το Κέντρο Κοινωνικής Επιστήμης του Βερολίνου ένα συνέδριο για το μέλλον της Ευρώπης στη Βοστόνη.

Το ολοήμερο συνέδριο περιλαμβάνει 4 συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης, την ευρωπαϊκή οικονομία, την άνοδο του λαϊκισμού και το μέλλον των σχέσεων Ευρώπης-ΗΠΑ. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται ζωντανά από τη σελίδα της διαΝΕΟσις στο Facebook.
Thessaloniki Summit 2017
Τέλος, ο Οκτώβριος μας βρήκε και στη Θεσσαλονίκη, για μία συζήτηση για τις επόμενες γενιές Ελλήνων.

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, η διαΝΕΟσις πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα "Η Νέα Γενιά της Ελλάδας: Ένα Υπαρξιακό Πρόβλημα;" στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2017. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των κυρίαρχων συμπερασμάτων για τη νέα γενιά Ελλήνων, όπως προκύπτουν από τις έρευνες της διαΝΕΟσις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την εκδήλωση εδώ.