Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Ο Δήμος Αθηναίων στα χέρια του Κώστα Μπακογιάννη. Ή… του Πατούλη;


Του Φρίξου Παλαιολόγου

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ο θλιβερος κύκλος της οκταετίας των… συσσιτίων για την Αθήνα, θα λάβει τέλος. Και όχι επειδή η Κεντροαριστερά θα έχει κάνει το ιστορικό λάθος των Αθηναίων πολιτών να εμπιστευτούν και να εκλέξουν τον Γιώργο Καμίνη. Αλλά επειδή ο άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη, που κατέβασε σε θλιβερά χαμηλά επίπεδα την ιστορική πρωτεύουσα του δυτικού πολιτισμού, θα ηττηθεί στις κάλπες, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Η κοινή λογική φυσικά λέει ότι, ο Γιώργος Καμίνης δεν θα φτάσει στις κάλπες. Ως γνήσιος εκπρόσωπος της μακράς λίστας των “ορφανών του Σημίτη”, ο σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων είναι, πάνω από όλα επαγγελματίας… survivor. Γι’ αυτό άλλωστε και το θλιβερό σύστημα που τον στήριξε την τελευταία δεκαετία στην Αθήνα, αναζητεί μέσω της Κεντροαριστεράς το επόμενο στασίδι που θα πιάσει.

Δεδομένο πρώτο και σίγουρο λοιπόν: Ο Καμίνης φεύγει. Στο… ποιός έρχεται όμως, αρχίζουν τα δύσκολα. Είναι επίσης δεδομένο, ότι μετά από αυτή τη μοιραία δεκαετία της χαμηλής πτήσης, η Αθήνα ετοιμάζεται να ψηφίσει και πάλι Κεντροδεξιά.

Δηλαδή, τον Κώστα Μπακογιάννη, θα πουν και θα προβλέψουν οι περισσότεροι, καθώς ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δείχνει να είναι σήμερα ο λιγότερο “τοξικός” από τους υπόλοιπους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος. Όσοι άλλωστε προσεγγίζουν ψύχραιμα τα πολιτικά δεδομένα, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι, αν ο πολιτικός κληρονόμος του Παύλου Μπακογιάννη βρισκόταν στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ενσαρκώνοντας την αναγκαία αλλαγή γενιάς, χωρίς… ουρές και τοξικότητες, οι επόμενες εκλογές θα ήταν περίπατος για την ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς, την οποία ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ως ισόβια αντίπαλο των μεγάλων συμφερόντων, και πολέμια της διαπλοκής.

Μόνο που ο Κώστας Μπακογιάννης δεν φαίνεται να έχει πάρει ακόμη τις οριστικές αποφάσεις του. Και όσο αργεί, το ξανασκέφτεται και κοντοστέκεται, τόσο αφήνει χώρο στον πάντα πληθωρικό Γιώργο Πατούλη.

Ο “πολυθεσίτης”, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και Δήμαρχος Αμαρουσίου, τρέχει σχεδόν μόνος του. Θα… βγει δεύτερος; Θα κριθεί από το… Καρπενήσι.

ysterografa.gr