Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Άντεξε ο Πανιώνιος! «Φρέναρε» τον Ατρόμητο που… περιμένει


Ατρόμητος - Πανιώνιος
Έδωσε… δικαίωμα στους αντιπάλους του να τον ξεπεράσουν. Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος από τον Πανιώνιο, αλλά δεν κατάφερε να τον κερδίσει μέσα στο Περιστέρι (0-0) κι θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για να δει αν θα πέσει από την κορυφή της Superleague ή αν θα αποκτήσει…
συγκάτοικο.
Το πρώτο 15λεπτο του αγώνα ήταν γεμάτο… Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν σωστά στο χώρο του κέντρου και πλησίασαν σε τρεις περιπτώσεις στο γκολ. Οι δυο πρώτες (7′, 10′) ήρθαν από τον… απίθανο Ουάρντα, που μάλιστα στη δεύτερη του ευκαιρία είχε δοκάρι, μετά από κοντινή κεφαλιά. Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να κρατήσει εύκολα στην κατοχή του την μπάλα και στο 12′ είδε τον Μανούσο να δέχεται την μπάλα σε πολύ καλό σημείο, αλλά να καθυστερεί να πλασάρει και να χάνει μεγάλη ευκαιρία.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το… μεγάλο τους “όπλο” που είναι οι ταχύτατες αντεπιθέσεις. Ωστόσο, Οι Περιστεριώτες “άγγιξαν” για μια ακόμη φορά το 1-0. Ο Μάντσον έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ντιγκινί έκανε το σουτ λίγο έξω απ’ την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κότνικ έδιωξε ενστικτωδώς!
Ο Πανιώνιος είχε την πρώτη του σημαντική στιγμή λίγο πριν το ημίωρο (28′). Ο Μασούντ έβγαλε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων τον Μασούρα, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη από πλάγια θέση. Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου ήρθε και αυτή από τους Νεοσμυρνιώτες, με τον Οικονόμου να εκτιμά λάθος και να χάνει -ολομόναχος- την κοντινή κεφαλιά
Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με την έναρξη της επανάληψης, με τον Ατρόμητο να μην απειλείται από τον Πανιώνιο και να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ. Ή ποσότητα των φάσεων όμως μειώθηκε, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν πιο “σφιχτά” στα μετόπισθεν.
Γρηγορίου και Κάναντι έκαναν διορθωτικές κινήσεις, με τους φιλοξενούμενους να.. ρίχνουν στο ματς τον Λάμπρου και τους φιλοξενούμενους τους Ούμπιδες και Ντιγκινί. Στο 69′ οι Νεοσμυρνιώτες είχαν και την πρώτη τους καλή φάση στο δεύτερο μέρος, με τον Βλάχο να στέλνει την μπάλα για λίγο άουτ, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και θέση δεξιά. 
Οι “κυανέρυρθροι” κέρδισαν μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή, με τον Μασούντ να βοηθά σε αυτό. Στο 74′ πάντως -σε μια εκτέλεση κόρνερ- είδε ένα μπουκάλι νερό να σκάει δίπλα του και να τον βρίσκουν τα.. σκάγια. Ο Ιρανός έγινε στο 76′ αλλαγή από τον Σαββίδη.
Τα νεύρα έκαναν την εμφάνιση τους στη συνέχεια! Μάλιστα, ο Κάναντι κάλεσε δίπλα του και μίλησε στον Ουάρντα, που δέχθηκε αρκετά μαρκαρίσματα. Στην τελευταία “μεγάλη” φάση του παιχνιδιού, ο Κότνικ τέντωσε το κορμί του στην αριστερή πλευρά του τέρματος του, διώχνοντας το εκπληκτικό σουτ του Μανούσου (83′). 
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Μπουσουλάτζιτς (69' Ούμπιδες), Γιαννούλης, Ντιγκινί (69' Ντάουντα), Βασιλακάκης (87' Μενσά), Μάντσον, Μανούσος, Ουάρντα
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Χατζισαφί, Σαραμαντάς (66' Λάμπρου), Μπανανά, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούντ (76' Σαβίδης), Οικονόμου, Μασούρας (84' Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι